Alexander-Arnolds elleville tall

I dag spiller han sin Premier League-kamp nummer 100.

31. okt 2020 kl 11.00 Arild Skjæveland

Det er tre år, 10 måneder og 17 dager siden Trent Alexander-Arnold ble byttet inn for Divock Origi på overtid borte mot Middlesbrough.

Det var hans Premier League-debut, 18 år, to måneder og sju dager gammel.

Den første sesongen skulle han ende opp med å spille ytterligere seks kamper i Premier League. Sesongen etter gjorde han plassen til sin egen da han kom inn på laget igjen i februar 2018.

Nathianel Clyne hadde vært førstevalget på høyreback, men slet med en mystisk ryggskade. Jürgen Klopp hadde brukt Joe Gomez en del i denne posisjonen – men nå hadde han funnet spilleren han ville satse på, og en som skulle vise seg å bli et ekstremt farlig våpen fremover i banen.

Fantastiske tall

Alexander-Arnold kommer til å starte mot West Ham i kveld, og vil med det spille sin 100. Premier League-kamp for Liverpool. Han fylte 22 år tidligere denne måneden.

På de 99 første kampene har han en statistikk veldig få, om noen, kan slå i Premier League-historien.

Han har 76 seire, vært del av et forsvar som har holdt nullen 31 ganger. Han har scoret seks mål, og har vanvittige 27 målgivende. Og det viktigste – han har vært med på å vinne et ligamesterskap.

Manageren ble spurt om scouseren på fredagens pressekonferanse.

Liverpools nummer 66 blir den femte yngste spilleren til å nå 100 Premier League-kamper for Liverpool. Bare Michael Owen, Robbie Fowler, Jamie Redknapp og Steven Gerrard har vært yngre.

– Det er et flott antall. Det har vært en interessant reise. Han kom inn med et supert grunnlag som spiller og som person, og har benyttet dette til å ta store, store steg, sa Klopp.

2016: Slik så Trent Alexander-Arnold ut i 2016. Dette bildet er fra en pre-seasonkamp før sesongen der han fikk sin debut.

2016: Slik så Trent Alexander-Arnold ut i 2016. Dette bildet er fra en pre-seasonkamp før sesongen der han fikk sin debut.

– Jeg har hørt om milepælen, og når du ser bilder fra hans første kamp ser du at gutten er blitt mann. Selv om han fortsatt er en ung mann, så kunne ikke forskjellen ha vært mer tydelig.

– Når du tar i betraktning hans alder er det selvsagt fortsatt masse rom for forbedringer, og det vil han benytte seg av. Han vil bli enda bedre, også som person, selv om det kanskje er vanskelig.

– Det har vært veldig flott å være en del av denne reisen. Vi må være ærlige å si at alle drømmer om slike ting som dette, og så får du være en del av reisen. Det gjør det ganske spesielt.

Liverpool - West Ham spilles kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]