– Project Big Picture er ikke dødt

Rick Parry har ikke gitt opp at Project Big Picture kan bli noe av.

30. okt 2020 kl 22.01 Arild Skjæveland

Det tok ikke mange dagene fra lekkasjene om hvordan storklubbene, med Liverpool og Manchester United i front, ønsket å endre engelsk fotball ble lekket i The Telegraph, til de var forkastet på neste Premier League-møte.

Den siste uken har det meste handlet om FA-sjefen Greg Clarke, som tidlig tok avstand fra planene. The Guardian har avslørt at styreformannen i fotballforbundet har hatt en aktiv rolle fra første dag, og har vært veldig aktiv i samtalene. 

Den som måtte stå frem og forsvare planene, var English Football League-sjefen Rick Parry. Den tidligere Premier League- og Liverpool-sjefen mener det er det beste for engelsk fotball, og har på ingen måte gitt opp at Project Big Picture blir noe av.

Han har blitt intervjuet av Jamie Carragher for the Telegraph. Carragher, som var aktiv spiller i Liverpool samtidig som Parry var daglig leder i klubben, var kritisk fra starten av intervjuet: «Rick, du kan ikke seriøst forvente at jeg og fottballsupportere tror på at de amerikanske eierne av Liverpool og Manchester United bryr seg om fremtiden til engelsk fotball på lang sikt?», spurte Carra.

– Jeg tror absolutt at de bryr seg. Jeg vet at de er genuine, for jeg har snakket med dem lenge nok. Ellers ville jeg ikke gått videre med dette, sier Parry.

– Det var Liverpool, Manchester United og EFL som valgte å stå frem. De satte navnene sine på det, og det gjorde at jeg kunne si at de støttet meg. For meg viser det at dette er en plan for pyramiden. Hvorfor ellers ville de være villig til å gi 25 prosent av Premier League sine penger til EFL, om de ikke bryr seg? Dersom de er forberedt på å snakke, så vil du kanskje tro meg.

Tror ikke det er dødt

Storklubbene har blitt beskyldt for å gjøre et kupp med Project Big Picture-planene, og at alt handler om å sitte med all makt. Parry benekter at de har gått bak ryggen på de andre med å diskutere det.

– Det er en teori om at vi har gått bak ryggen på folk. Det er bare ikke sant. Det har ikke vært et bakrom eller diskusjoner bak lukkede dører. Det har vært en prosess over flere måneder, med mange involvert. Og hele prosessen ble startet av fotballforbundet, forteller han.

Han liker ikke måten det kom ut på.

– Plutselig ble det portrettert som det gode mot det onde. Som at Manchester United og Liverpool er det onde. Det er sjokkerende. La oss ikke glemme at noen av de såkalt «gode» sa at de ønsket sesongen stoppet for ikke så lenge siden. Hva er det gode med det? Det er kun egeninteresser. Når alt kommer til alt, er planen for god til at den bare kan dø. Det er for mye bra i den.

Parry tror ikke Project Big Picture er ferdigdiskutert.

– Nei, nei. Absolutt ikke. Jeg tror ikke det er det. Det er for mye bra i det. Diskusjonen må holdes i live. EFL vil ikke legge seg ned og holde munn. Premier League har lovet en strategisk gjennomgang. De forstår at det må komme endring. Jeg håper det vil skje raskt, sier han.

– Det er ikke komplisert. Det kan skje raskt. Vi har EFL-klubber som sliter med å betale lønninger i november. Andre vil slite rundt juletider. Uten supportere i februar og mars vil enda flere være i den situasjonen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]