– Den beste nyheten du kan få, men dette er personlig

Jürgen Klopp var ikke spesielt villig til å prate om Virgil van Dijks kneoperasjon under dagens pressekonferanse.

30. okt 2020 kl 15.42 Einar Kvande

Virgil van Dijk ble operert i London i dag, og det kirurgiske inngrepet i høyre kne beskrives som vellykket. Nå må nederlenderen trolig belage seg på en rehabiliteringsperiode på 7-9 måneder, ifølge tidligere Liverpool-fysioterapeut Andy Renshaw.

Operasjonen til Van Dijk var det første Jürgen Klopp fikk spørsmål om under dagens pressekonferanse, men Liverpool-manageren var ikke særlig lysten til å prate om det kirurgiske inngrepet.

– Først og fremst mener jeg at dette ikke er riktig tid og sted til å prate om personlige ting når det gjelder Virgil eller noen annen, innledet han.

– Det jeg kan si, etter operasjonen, er at den var vellykket, noe som er veldig bra. Det er den beste nyheten du kan få etter en operasjon. Men en operasjon er alltid utrivelig. Det vet alle som har vært gjennom en operasjon.

– Du våkner ikke opp og føler at alt er bra. Du føler fortsatt at du har vært gjennom et inngrep. Han er i god forfatning. Så god forfatning som han kan være. Det er alt.

Vil få all hjelp han ber om

Klopp sier at klubben nå vil gjøre alt for at 29-åringen skal få den hjelpen han trenger under rehabiliteringen.

– Vi vil gjøre alt vi kan. Absolutt alt. Det er individuelt hva en person trenger i en rehabiliteringsperiode, men vi vi gjøre alt vi kan. Det har vi alltid gjort, og det kommer vi til å gjøre denne gangen også. Det er 100 prosent sikkert.

Van Dijk har vært svært lite skadet i sin tid i Liverpool, og Klopp fikk spørsmål om det hadde noen betydning for gjenopptreningen.

– Det er åpenbart at det er positivt. Det er 100 prosent sikkert. Han er en som kommer tilbake raskt etter skader, og han tåler mye smerte. Det er klart. Slike ting hjelper selvsagt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]