Bekrefter at Project Big Picture er skrotet - nå meldes det om nye planer

Project Big Picture ble som ventet skrotet av Premier League-klubbene. Nå kan det bli rullet opp andre forslag til ny struktur for engelsk fotball.

14. okt 2020 kl 18.51 Jens Bessesen

Premier League har kommet med en offisiell uttalelse. Der bekrefter de at det på onsdagens møte ble enstemmig vedtatt fra alle 20 klubber at Project Big Picture ikke blir godkjent eller jobbet videre med av verken Premier League eller FA. 

I stedet har de, som The Times meldte tidligere, bestemt at klubbene vil jobbe sammen om en plan for engelsk fotballs framtid. 

Enige om foreløpig krisepakke

«Klubber vil jobbe sammen, i en åpen prosess, med fokus på turneringsstruktur, kalenderen, styresett og økonomisk bærekraft», skriver Premier LEague. 

De legger til at dette vedtaket har full støtte hos det engelske fotballforbundet, og at de vil innfri supporternes ønske om at de skal bli inkludert. Også English Football League skal ta del i planleggingen, i tillegg til FA. 

Bakgrunnen for møtet var i utgangspunktet hvordan Premier League skal sørge for en krisepakke til EFL-klubber som sliter kraftig som følge av koronapandemien. 

Premier League-klubbene har vedtatt å levere en foreløpig pakke på 50 millioner pund. Disse kommer i tillegg til 27,2 millioner pund som tidligere er blitt levert. 

Når det kommer til klubber i Championship vil det bli ført ytterligere samtaler om hva slags behov de har for en krisepakke. 

Nye forslag?

Project Big Picture var et kontroversielt forslag som ble lagt på bordet av eiergruppene i Liverpool og Manchester United, samt EFL-styreleder Rick Parry. Når prosjektet nå er lagt på is åpner det døren for at andre kan melde seg på, og flere medier melder at det vil legges fram nye forslag allerede denne uken. 

Ifølge både The Athletic og The Telegraph vil tidligere FA-styreleder David Bernstein legge fram sin plan allerede på torsdag. Han skal allerede ha støtte fra en rekke innflytelsesrike personer innenfor den engelske fotballpyramiden - inkludert EFL-sjef Parry. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]