– Det var opplagt at dette ville bli den vanskeligste sesongen vi har opplevd

Samme antall kamper i løpet av et betydelig antall færre dager gjør sesongen 2020/21 til en skikkelig utfordring for Jürgen Klopp og hans mannskap.

3. nov 2020 kl 10.46 Einar Kvande

Det er bare tre dager siden Liverpool slo West Ham 2-1 på Anfield, og i kveld venter en ny oppgave for Jürgen Klopp og hans disipler. Atalanta på bortebane i Champions League er en ny utfordring, etter at de røde har vunnet sine to første kamper i gruppen, mot Ajax og Midtjylland.

– Når vi snakker om problemer med terminlister og slike ting, så må vi huske at det var dette vi ønsket så desperat alle sammen - at vi kunne spille, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

– Det var hele tiden ganske opplagt at vi denne sesongen må spille det samme antall kamper i løpet av kortere tid. Så det var i utgangspunktet en utfordring, og det var opplagt at dette ville bli den vanskeligste sesongen vi har opplevd noen gang.

– Dette visste vi før vi startet på den, og nå er vi inne i sesongen. Det er virkelig en vanskelig utfordring, men det er mulig å komme gjennom den når spillerne kjemper mot omstendighetene, slik våre gutter gjør konstant. 

– Det handler ikke om å ha alle tilgjengelige, spille vår beste fotball, være i godt humør, ha den beste stemningen, og alt dette. Fotball handler om å prestere på regnværsdager, når det stormer rundt deg, på mørke kvelder, og slike ting. Det er hva guttene gjør, og vi har hatt det morsomt så langt.

– Det er veldig intenst, men vi liker det, og la oss håpe at vi fortsetter å oppnå like gode resultater som vi har gjort de siste ukene. Bortsett fra det, så er hver kamp en enorm utfordring for alle, på grunn av det høye antallet kamper vi spiller.

– Ligner på Leeds

I kveld møter Liverpool Atalanta for aller første gang. Forrige sesong nådde Gian Piero Gasperinis lag kvartfinalen i Champions League, i lagets første sesong i turneringen. 

– De er et veldig godt lag, sier Klopp.

– De har hatt en ganske imponerende utvikling de siste årene, vil jeg si. De har supre spillere, en topp trener, og er veldig vanskelige å spille mot.

– Skal jeg sammenligne dem med lag i England, eller lag Liverpool-fans kjenner bedre, så ligner de litt på Leeds. De spiller med mannsmarkering, og er veldig intense i sin tilnærming til spillet. Offensivt er de fleksible, og defensivt veldig disiplinerte.

– De har topp spillere. Fysisk sterke spisser, og med Gomez, som er både nummer 10 og nummer 8. Han er alt. Han er overalt på banen, og holder dette laget sammen.

– De spiller vanligvis med tre bak eller fem bak. De er godt organiserte og med høy kvalitet er dette et lag det er en utfordring å spille mot, avslutter Liverpool-manageren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]