– Det er bra vi har mer enn elleve spillere som er i god form for øyeblikket

Formspillerne Diogo Jota og Xherdan Shaqiri kan få viktige roller mot Atalanta.

2. nov 2020 kl 15.12 Einar Kvande

Jürgen Klopp satte inn Diogo Jota og Xherdan Shaqiri med stort hell mot West Ham. Det var disse to spillerne som stod bak vinnermålet mot The Hammers. Om det er nok til en plass i startoppstillingen mot Atalanta gjenstår å se.

– Diogo Jota er god. Det er slik spillere bør være når de kommer til oss. Han er i sin beste alder, 23 år, og er allerede en erfaren spiller. Han har spilt masse Premier League-fotball, og er på vei frem for Portugal, slo Klopp fast under dagens pressekonferanse.

– Han er virkelig en god gutt, og en veldig god signering. Vi holder aldri spillere igjen til å begynne med. Det er bare det at spillere vanligvis trenger en tilvenningsperiode. Men vi visste på forhånd at det ikke ville ta så lang tid for Diogo, på grunn av måten Wolves spiller på. Ja, de spiller et annet system enn oss, men intensiteten i spillet deres er, og har alltid vært, utrolig høy.

– Det er kanskje bare en spiller hos Wolves som slipper å forsvare seg like mye som de andre, og det er Jimenez. Guttene på vingene må løpe som gale, så det var åpenbart at han ville greie seg fint fysisk. Vi så han var teknisk god. Alt det andre handler om å finne din plass i et nytt miljø. Guttene gjør det alltid enkelt for nye spillere, og Diogo er en veldig fin fyr. Han er veldig åpen, og engelsken hans er strålende. Det betyr at det er enkelt for ham å komme inn på laget, i troppen og i garderoben.

– Nå har han spilt noen kamper. Selvsagt vil han spille kamper, slik som alle de andre. Det har vært spesielt. 

Endelig skadefri

– Shaqiri har også spilt en veldig viktig rolle, etter å ha vært gjennom en vanskelig tid. Det er like viktig for oss. At alle de andre holder seg skadefrie er også svært viktig. Det er bra at vi har mer enn elleve spillere som er i god form for øyeblikket.

– Shaq kan spille ving. Han har alt som kreves for å gjøre det. Men han er en kreativ spiller for Sveits i rollen som nummer 10. De kan mye fotball der, så de ville ikke ha brukt ham der om de hadde ment han fungerte bedre i en annen rolle.

– Shaq er en allsidig offensiv spiller. Han har spilt både som nummer 8, på vingen, og nå som nummer 10, da han kom inn for oss. Det viser alle posisjonene han kan spille i. 

– Han har ikke vært så mye involvert på grunn av skadeproblemer, dessverre. Noen ganger er du uheldig med skader, og det har han vært. Det er ikke det at han har hatt så mange skader, men baksiden av leggen har skapt problemer for ham. 

– Nå er alt bra, noe som er bra for ham, og enda bedre for oss, for vi savnet ham i store deler av fjorårssesongen. Vi ønsket ikke å holde ham ute av laget. Han er en god spiller, en veldig god spiller som har hatt stor innvirkning på nesten alle kampene han har spilt, og han var involvert i noen av de største kampene i vår historie sammen. Så nå er jeg bare glad for at han er tilbake.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]