– Jeg er glad fotballen får fortsette under «lockdown»

England skal stenges igjen.

31. okt 2020 kl 23.57 Arild Skjæveland

Lørdag kveld bekreftet statsminister Boris Johnson at det blir en ny nedstenging av England, og at folk må holde seg hjemme på grunn av den kritisk Korona-situasjonen i landet.

Treningssentre, barer, puber, restauranter, frisører og så videre må stenge dørene, og får ikke åpne igjen før 2. desember.

Det var fryktet at også Premier League gikk mot en ny pause, men statsministeren bekreftet at idrett på elitenivå får fortsette. Det er Jürgen Klopp glad for.

– Det er det vi ønsker, og jeg synes vi har bevist at vi kan holde det trygt i denne boblen. Ja, vi har hatt tilfeller. Nesten alle har hatt tilfeller, og slik er tiden vi er inne i, men vi har klart å isolere disse tilfellene ganske raskt, sa han på pressekonferansen etter kampen.

– Det fikk ikke spredd seg, og det har så langt ikke skjedd. Det har ikke skjedd på treningsfeltet. Det har skjedd når spillere har reist med landslagene, når spillere har kommet til nye klubber og vært på reisefot og hatt med seg folk. Slike ting fra det normale liv, sier Klopp.

Har vist at modellen fungerer

Premier League har ikke vært bekymret for ny lockdown, og mener at deres modell har fungert. Det er Klopp enig i.

– Jeg mener vi har bevist at vi kan gjøre det, sier Klopp.

Han er glad for at folk får mulighet til å se fotball i en tid der en stort sett må holde seg hjemme.

– I tillegg synes jeg at det er viktig at folk kan gjøre ting de liker under «lockdown», og det å se fotball er åpenbart noe de liker. Derfor er jeg glad for at det kan fortsette, sa Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]