Koronasituasjonen i Europa kan få konsekvenser for Liverpools bortekamp mot Atalanta

Frankrike starter en ny nasjonal nedstenging fredag, og det ser ikke veldig bra ut i Italia heller.

28. okt 2020 kl 21.54 Einar Kvande

Tirsdag 3. november skal Liverpool etter planen spille Champions League-kamp mot Atalanta i Bergamo. Men antall koronasmittede øker kraftig i det sentrale og sørlige Europa. Frankrike stenger delvis ned landet på fredag. Også i Italia skyller en ny bølge av koronasmitte over landet, og spesielt er konsentrasjonen sterk nord i landet, dit Liverpool skal.

Om smittetallene øker ytterligere i Italia kan det få konsekvenser for Liverpools kamp i Bergamo.

Dersom lokale myndigheter skulle forby fotballkamper som et ledd i kampen mot koronaviruset, vil det være opp til klubben å gi beskjed til UEFA om dette. Da kan kampen enten bli spilt på motstanders hjemmebane, eller på en nøytral bane i et annet UEFA-land.  

Dersom en eller flere spillere eller representanter fra klubben tester positivt for koronaviruset, vil kampen i utgangspunktet gå som planlagt.

Dersom minst 13 spillere fra førstelaget, inkludert minst én keeper, er tilgjengelig, skal kampen spilles. Det kan også bli stilt krav om å hente opp spillere som ikke er registrert for spill i Champions League, men hjemlig liga.

UEFA åpner likevel for at kamper kan bli utsatt, men har satt 28. januar 2021 som deadline for når gruppespillet må være ferdigspilt. Hvis det ikke blir mulig å spille en utsatt kamp før denne fristen, vil klubben som ikke hadde mulighet til å spille bli straffet med 3-0-tap.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]