Liverpool.no har tatt en prat med innkast-treneren som jobber for begge lag:– To faktorer førte til at Midtjylland hang så godt med

Thomas Grønnmark har ikke fått gjort noen fullstendig analyse av Liverpools 2-0 seier over Midtjylland ennå, men har en klar formening om hvorfor danskene klarte nøytralisere Liverpool-spillerne i store deler av matchen.

28. okt 2020 kl 19.49Einar KvandeEinarKvande

Thomas Grønnemark-gruppen har Jürgen Klopp noe spøkefullt kalt gruppe D i Champions League. Danske Grønnemark er innkast-trener både for Liverpool og Midtjylland, og han har tidligere også jobbet for Ajax.

Dermed sitter Grønnemark på informasjon som gjør ham bedre skikket enn de fleste andre til å forklare og analysere kampene i denne gruppen.

Grønnemark var ikke tilstede på Anfield i går. Isteden så han kampen på TV hjemme i Danmark. 

– Jeg jobber med flere andre klubber i verden, så jeg ser som regel kampene på TV andre steder enn på stadion. I går var jeg hjemme i Danmark, forklarer innkast-treneren til Liverpool.no.

Liverpool ble regnet som storfavoritt før matchen, og etter at Midtjylland tapte 4-0 for Atalanta i sin første kamp var det mange som regnet med at vertene ville vinne med lignende sifre på Anfield. Det skjedde ikke, og gjestenes Anders Dreyer hadde to kjempesjanser til å score mål for danskene. En helt i begynnelsen av matchen, hvor Alisson Becker gjorde en strålende benparade, og en helt på tampen av kampen hvor Dreyer satte ballen høyt i nettveggen.

Mange ble overrasket over hvor godt Midtjylland holdt følge med Liverpool, og Grønnemark mener det var to årsaker til dette.

– Det er to faktorer som jeg mener påvirket kampen og resultatet sterkt. For det første sparte Liverpool noen av sine beste spillere. Når du stiller med et halvt nytt lag, påvirker det kamputviklingen og samspillet. For det andre, jeg har trent Midtjylland i ti år, og vet at de er blant de dyktigste i Europa på analyse, datainnsamling og taktikk. Ut fra klubbens størrelse er de absolutt blant Europas ledende klubber på dette, og vil ha analysert seg frem til hvordan de skulle nøytralisere Liverpool.

SÅ KAMPEN PÅ TV: Thomas Grønnemark fulgte kampen mellom sine to lag fra TV-skjermen hjemme i Danmark.

SÅ KAMPEN PÅ TV: Thomas Grønnemark fulgte kampen mellom sine to lag fra TV-skjermen hjemme i Danmark.

– Det viktigste etter et innkast er å beholde ballen i laget

Da Liverpool slo Ajax 1-0 i den første gruppespillkampen kom scoringen etter et innkast. Det gledet selvsagt innkast-treneren. I gårsdagens kamp ble ikke innkast match-avgjørende på noe vis. 

– Det er selvsagt ekstra morsomt når laget scorer etter et innkast, men vi skal huske på at det blir innkast over hele banen, og det viktigste etter et innkast er at Liverpool beholder ballen i laget. Først som punkt to har vi å skape sjanser og score mål.

Grønnemark forteller at han analyserer både offensive og defensive innkast for Liverpool etter hver kamp, men han har ikke rukket å gjøre det med gårsdagens match ennå. Dansken tror som de fleste andre at to av Liverpool, Atalanta og Ajax vil avansere fra gruppen, men han ser ikke bort fra at Midtjylland kan stjele poeng fra noen av de tre betydelig større klubbene.

– Selv om Liverpool har fått en meget god start i gruppespillet, med full pott etter to kamper, kan mye fortsatt skje. Liverpool kan fort stå med 10 eller 12 poeng etter de to neste kampene, men de kan også fort stå med bare seks poeng, og da vil alt være åpent, sier innkast-treneren.

Liverpool gjester som kjent Atalanta i Bergamo i neste uke, før de møter italienerne på Anfield tre uker senere. Med seier i de to kampene vil Liverpool allerede være klare for avansement.

– Dette er en meget spennende gruppe. Alle lagene, også Midtjylland, spiller attraktiv og underholdene fotball. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Grønnemark.