Bare en gang det siste året har Joël Matip fullført en hel fotballkamp - likevel er han mannen alle håper skal løse stopperkrisen

Utrolig statistikk viser hvor skadeutsatt Joël Matip har vært siden oktober i fjor.

Etter at Fabinho fikk en strekk i baksiden av høyre lår i kampen mot Midtjylland tirsdag kveld, krysser alle Liverpool-fans fingrene for at Joël Matip snart er tilbake fra skade, da Joe Gomez er den eneste etablerte midtstopperen i Jürgen Klopps tropp som er skadefri foran kampen mot West Ham.

Matip måtte til en skann etter lokaloppgjøret mot Everton den 17. oktober, etter å ha pådratt seg en muskelskade. Skaden holdt forsvarsspilleren ute av troppen til kampene mot Ajax, Sheffield United og Midtjylland, og det er usikkert om den skadeutsatte tysk-kameruneren blir spilleklar til lørdagens kamp mot The Hammers.

Matip har langt fra vært noe sikkert kort å satse på for Liverpool-manager Klopp det siste året. Faktisk er 2-2 kampen på Goodison Park for elleve dager siden den eneste gangen han har spilt en hel kamp i løpet av det siste året!

Før derbyet for elleve dager siden må vi faktisk helt tilbake til bortekampen mot Manchester United den 20. oktober i fjor for å finne sist Matip fullførte 90 minutter for Liverpool. Etter kampen mot United sto han over tolv kamper på grunn av en kneskade. Deretter satt han på benken i en håndfull kamper uten å komme innpå. Han fikk ett minutt i 3-2 seieren over West Ham i slutten av februar i år, og 79 minutter i FA-cupkampen borte mot Shrewsbury et par dager senere. Dette var de eneste minuttene han fikk på banen etter United-kampen før koronapandemien satte fotballen på vent.

Midtstopperen var tilbake fra start i Goodison-derbyet i juni, men fikk der en fotskade et drøyt kvarter før slutt, som gjorde at han mistet sesongens åtte siste kamper.

Denne sesongen fikk Matip ett minutt på banen på overtid i ligaåpningen mot Leeds, før han fikk en smell som holdt ham ute av de tre neste kampene.

USIKKERT KORT: Jürgen Klopp vet fortsatt ikke om Joël Matip blir tilgjengelig for spill i helgen.

Bare 244 minutter på banen det siste året

Totalt har han dermed bare spilt 91 minutter med fotball denne sesongen, og forrige sesong fikk han bare 153 minutter på banen etter den 20. oktober. Med andre ord har Matip spilt bare 244 minutter med førstelagsfotball det siste året! Dette er under tre hele kamper til sammen.

Etter at Virgil van Dijk fikk sin alvorlige kneskade i derbyet, har Liverpool kun sluppet inn ett mål på tre kamper, og det målet kom på et meget tvilsomt VAR-idømt straffespark mot Sheffield United. Det har selvsagt hjulpet på å få førstekeeper Alisson Becker tilbake fra skulderskade mye tidligere enn først fryktet, men etter Fabinhos skade mot Midtjylland er det viktigere enn noen gang at Matip blir kvitt skadeproblemene og holder seg skadefri over en lengre periode.

Jürgen Klopp fikk spørsmål om Matip blir klar til lørdag på pressekonferansen etter kampen mot Midtjylland.

– Jeg vet ikke. Akkurat det er noe vi er veldig opptatt av, som du sikkert skjønner, svarte manageren.

Om Matip ikke blir friskmeldt til lørdagens kamp mot West Ham må Klopp benytte lagkaptein Jordan Henderson som stoppervikar, eller benytte seg av en av klubbens unge og uerfarne midtstoppere. Valget står da mellom 19 år gamle Rhys Williams, som kom inn da Fabinho ble skadet mot Midtjylland, 23 år gamle Nathaniel Phillips, 17 år gamle Billy Koumetio eller 18 år gamle Sepp van den Berg.