– Vi vet ikke om Matip blir klar til lørdag

Joel Matip har vært ute siden derbyet mot Everton.

28. okt 2020 kl 09.04 Arild Skjæveland

Når West Ham kommer til Anfield på lørdag er det to uker siden Joel Matip sist var i aksjon for Liverpool. Han måtte på en skann dagen etter kampen, men det ble rapportert at det ikke var noe alvorlig.

Likevel har ikke midtstopperen vært i troppen til kampene mot Ajax, Sheffield United og Midtjylland.

Mot de danske mesterne tirsdag kveld fikk Fabinho en hamstringskade, og måtte forlate banen før halvtimen var spilt. Liverpool venter på svaret fra skann i løpet av onsdagen, men det virker helt usannsynlig at han kommer til å bli involvert til helgens kamp slik det så ut.

Jürgen Klopp fikk spørsmål om Matip blir klar til lørdag på pressekonferansen etter kampen.

– Jeg vet ikke. Akkurat det er noe vi er veldig interessert i, som du kan tenke deg, svarte manageren.

Veldig skadeutsatt

Matip de siste åtte kampene etter restarten i sommer. Da var det et problem med stortåa som holdt ham ute.

Han var tilbake til pre-season, men måtte trene mye for seg selv. Han kom inn og spilte ett minutt mot Leeds United i ligaåpningen, før han fikk en muskelskade på trening som holdt ham ute i tre uker. Mot Everton gjorde han comeback, og spilte hele kampen på Goodison Park, før han igjen har vært ute.

Forrige sesong var Matip kun involvert i ni ligakamper totalt. Han hadde 1015 minutter på banen hele sesongen.

Han har spilt 113 kamper for klubben siden han kom sommeren 2016. Det er fordelt på 32 kamper i 2016/17-sesongen, 35 i 2017/18-sesongen, 31 i 2018/19-sesongen, i tillegg til 13 i fjor og to så langt i år. Han har vært involvert i 113 av 224 kamper siden overgangen fra Schalke 04.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]