Matip og Gomez har aldri startet en kamp som midtstopperpar

Fra Skrtel og Sakho til Fabinho og Gomez har det vært mange kombinasjoner av midtstoppere for Jürgen Klopp, men aldri Joel Matip og Joe Gomez.

25. okt 2020 kl 20.23 Jens Bessesen

Martin Skrtel og Mamadou Sakho startet sammen som midtstoppere i Jürgen Klopps første kamp som Liverpool-manager, i 0-0-kampen mot Tottenham for drøyt fem år siden. Siden har tyskeren prøvd en rekke spillere som midtstopper. 

Mot Ajax onsdag ble Fabinho og Joe Gomez det 35. midtstopperparet Klopp har startet med, og det er trolig snart duket for stopperpar nummer 36. 

For til tross for at de har tilbrakt over fire år sammen i klubben, har aldri Joel Matip og Joe Gomez startet sammen på midstopperplass. Kampene de har spilt sammen har vært med Gomez på backen. 

FA kommer med trusler. Vil gjøre det vanskeligere å signere spillere fra utenfor EU

– De kommer til å spille sammen

Klopp snakket om dette i forbindelse med lørdagens oppgjør mot Sheffield United, der Matip var skadet og Fabinho og Gomez fikk fornyet tillit i midtforsvaret.

– Grunnen til det er at Virgil har spilt stort sett alle kampene, og at en av de har vært skadet, sa han ifølge Liverpool Echo

– Og så hadde vi Dejan Lovren også da han var her. Jeg vet ikke hvorfor de aldri har spilt sammen, sa Klopp. 

Han var mer opptatt av at Fabinho og Gomez må bli vant til hverandre og samarbeidet med backene. Men han venter at det snart blir en mulighet til å se Matip og Gomez sammen. De fikk prøve seg nesten hele kampen mot Everton, da van Dijk måtte ut med skade tidlig. 

– De kommer til å spille sammen. Det er fotball, det er ikke rakettforskning, og vi skal hjelpe dem med informasjon, pluss at de vil få testet seg i kamp hver tredje dag, sa Klopp. 

Langt fra sikkert at det blir kjøp

Med bare Fabinho, Gomez og Matip som rutinerte alternativer ut sesongen, blir Liverpool nå linket til flere midtstoppere i januar. Et navn som dukket opp igjen søndag er Schalkes tyrkiske 20-åring Ozan Kabak. Men Paul Gorst i Liverpool Echo sår tvil om de ryktene etter å ha vært kontakt med kilder i klubben, og at det kan være en historie som er satt i sving av en ivrig agent. 

Ifølge Gorst vurderer Liverpool å la januar være januar, og heller gå for en mer gjennomtenkt løsning på stopperplass neste sommer. 

«Planer kan endres, men etter to seiere på rad etter van Dijks skade, er det vanskelig å tro at Klopp vil miste håpet om mer suksess selv om det ikke skulle komme inn en stor signering på stopperplass», skriver Gorst.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]