Full forvirring rundt VAR igjen

Sprikende meldinger om hvorvidt VAR sjekket om taklingen til Fabinho var på ball eller ikke.

25. okt 2020 kl 08.31 Jens Bessesen

For andre helg på rad havnet Liverpool på gal side av en VAR-avgjørelse som har skapt mye diskusjoner. I første omgang av kampen mot Sheffield United dømte Mike Dean frispark like utenfor 16-meteren etter en takling fra Fabinho på Oliver McBurnie.

Men etter ordre fra VAR gjorde Dean om avgjørelsen til et straffespark. Videodommer Andre Marriner mente Fabinho taklet McBurnie på streken, men tv-bildene viste at brasilianeren taklet på ball og at det trolig aldri skulle vært frispark i det hele tatt. 

– Sjekket ikke forseelsen

Sportsanker Matt Critchley meldte kort tid senere på Twitter at han hadde fått en oppklaring fra Premier League.

«Sheffield Uniteds straffe ble gitt. VAR sjekket kun om hvorvidt hendelsen var innenfor eller utenfor boksen, ikke hvorvidt en forseelse fant sted eller ei», skriver Critchley.

Situasjonen kan minne om forrige helg, da det tidlig kom antydninger om at VAR kun sjekket om Virgil van Dijk var offside da han ble taklet av Jordan Pickford - ikke om taklingen kvalifiserte til rødt kort.

Forrige helg kom imidlertid etter hvert beskjeden om at alt hadde vært sjekket, og ifølge The Athletic har det samme blitt gjort igjen.

– Sjekket forseelsen

De skriver at VAR vurderte det slik at Deans avgjørelse om å blåse for Fabinhos takling var korrekt.

«VAR sjekket posisjonen til forseelsen og dømte angriperens fot til å være på linja, og derfor innenfor boksen», skriver The Athletic.

– Det var en takling der han (Fabinho) vant ballen. Vi havnet på feil side igjen, men kunne fikse det selv i kveld. Jeg burde kanskje ikke si så mye mer om det, sa Jürgen Klopp om VAR-avgjørelsen.

VAR havnet også i søkelyset tidligere på kvelden, da Manchester United og Chelsea spilte 0-0 på Old Trafford. Like før pause tok Harry Maguire et godt grep rundt nakken på Cesar Azpilicueta, men VAR valgte å la spillet gå etter en sjekk, til stor frustrasjon for Chelseas spillere og trener Frank Lampard.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]