Peker ut fem mulige stopperkjøp i januar

Liverpool vil bruke tiden fram mot januar til å se om det finnes muligheter for å kjøpe en ny midtstopper når overgangsvinduet stenger.

24. okt 2020 kl 10.47 Jens Bessesen

Med Virgil van Dijks skade står Liverpool kun igjen med Joe Gomez og Joel Matip som rene midtstoppere. I tillegg har Fabinho gått inn og vist at han kan levere varene i rollen, og flere unggutter, som Rhys Williams og Billy Koumetio i tillegg til 23 år gamle Nat Phillips, er i bakhånd. 

Likevel kan det bli behov for å kjøpe en ny midtstopper i januar for å ha nok bredde til å takle skader og kampbelastning i den krevende sesongen. 

Ikke redd for å stole på ungguttene

The Athletic har pekt ut og analysert fem midtstoppere Liverpool kan være interessert i å hente. Ifølge journalist James Pearce er det usikkert hvorvidt Liverpool kommer til å bruke penger i januar, og om de skulle gjøre det vil de trolig følge strategien om å kjøpe ungt og relativt billig. 

En ny stopper ble ifølge Pearce vurdert i sommervinduet, men klubben valgte i stedet å bruke pengene på Kostas Tsimikas, Thiago Alcantara og Diogo Jota.

Med van Dijks skade kan dette endre seg, men Jürgen Klopp vil ikke være redd for å sette sin lit til ungguttene om ikke den perfekte kandidat viser seg å være tilgjengelig på overgangsmarkedet.

Unge midtstoppere som passer i systemet

Her er de fem stopperne som trekkes fram av The Athletic:

  • Ozan Kabak - 20-åring som spiller for Schalke og Tyrkia. Analysene viser at han er en god takler og sterk på dødballer, men litt svakere i lufta i åpent spill. God til å ta med seg ballen, men ikke helt trygg i pasningsspillet. Skal ha vært på radaren til klubber som Juventus og Manchester United tidligere. 
  • Dayot Upamecano - 21-åring som spiller for RB Leipzig og Frankrike. Regnes som en av Europas beste unge midtstoppere. Sterk en mot en, i lufta og med ballen, og kan ses på som en god erstatter for Joel Matip. 
  • Ben White - 23-åring som spiller for Brighton. Har vært på Liverpools radar lenge. Ble vurdert i sommer, men prislappen på 35 millioner pund gjorde at Liverpool valgte å stå over i denne omgang. Imponerte for Leeds forrige sesong og passet godt inn i Marcelo Bielsas pressende og ballbesittende lag. 
  • Conor Coady - 27-åring som spiller for Wolves og England. Scouseren forlot Liverpool for seks år siden, og har siden etablert seg i det imponerende Wolves-laget der han er kaptein. Fikk nylig sin England-debut. Men passer trolig best i en backtreer som Wolves opererer med, og analysene viser at han nok ikke passer Liverpools stil. 
  • Gleison Bremer - 23-åring som spiller på Torino. The Athletics analyser viser at han er sterk i brytninger, helt ok i lufta og en av Europas beste taklere. Måtte jobbet litt med pasningsspillet om han skulle komme til Liverpool. 

Dette er stopperne Liverpool har blitt linket til

Har du innspill til journalisten?
[email protected]