Topper statistikkene: Derfor vil «alle» signere Ben White

Liverpool-linkede Ben White avanserer ofte og smart med ballen.

13. aug 2020 kl 19.59 Øystein Tronstad

Alex Stewart i The Athletic har sett nærmere på Ben Whites Championship-sesong for Marcelo Bielsas vinnerlag.

22-åringen har blitt linket til blant annet Chelsea og Liverpool, men det er Brighton som eier kontrakten hans selv om han ikke har spilt en eneste kamp for The Seagulls ennå.

Stewart skriver:

«Liverpool er det eneste laget som White er linket til som spiller med fire bak fast. Han vil konkurrere med Joe Gomez om å spille til høyre for Virgil van Dijk.»

Det er her White ville bidratt til Liverpools spill og gitt en ekstra pasningspiller.

«Alisson bruker jevnlig begge midtstopperne men den videre distribusjonen fra stopperplass er hovedsaklig overlatt til van Dijk. Høyre stopper dytter ballen til Trent Alexander-Arnold men ellers spillers den ofte over til van Dijk.»

Kun Fulhams Tim Ream førte ballen fremover oftere enn White av ligaens midtstoppere. De to var delt på toppen i hvor mange av stoppernes avanseringer som endte med avslutninger.

Stewart mener at det er lett å se for seg White som avanserer med ballen, samtidig som Jordan Henderson enten går på løp for å lage rom eller slipper seg ned for å dekke rommet som stopperen etterlater seg.

BIDRAR FREMOVER PÅ BANEN OGSÅ: Ben White og lagkameratene feirer scoring mot Charlton Athletic på Elland Road.

BIDRAR FREMOVER PÅ BANEN OGSÅ: Ben White og lagkameratene feirer scoring mot Charlton Athletic på Elland Road.

«Det er vanskelig å vite hvordan en spiller vil passe inn i et nytt lag, kanskje mer ved midtstoppere enn andre posisjoner», påpeker Stewart som sier at det enkleste vil være for White å fortsette en sesong til i Leeds hvor han kjenner systemet, spillerne og er en av lagets nøkkelbrikker.

Samtidig så er ikke et salg utelukket. Brighton vet at de har en spennende mann, men de er heller ikke upåvirket av korona-virusets økonomiske realiteter. Uansett så mener Stewart at det ikke er ferdighetene det står på. White er anvendelig etter å ha spilt i flere posisjoner og hans største styrke beskrives som evnen til å lese spillet.

«Det som er sikkert er at han har ferdighetene til å lykkes nesten hvor som helst», avslutter han med.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]