Liverpool Echo:LFC kommer til å følge utviklingen til ettertraktet midtstopper i en sesong til

Liverpool setter seg på gjerdet når det gjelder Ben White.

3. sep 2020 kl 09.04 Einar Kvande

Liverpool har hatt speidere som har fulgt Brighton-forsvarer Ben White nøye over lenger tid. Nå skriver Paul Gorst i Liverpool Echo at White vil være i toppen av listen over transfermål for neste sommer.

Etter å ha gjort seg bemerket med sitt gode spill på utlån hos Leeds i Championship, signerte White en ny fireårskontrakt med Brighton på tirsdag.

– Jeg er glad for at det er gjort, og nå ser jeg frem til å spille for klubben i Premier League, uttalte spillerens selv i den forbindelse.

– Jeg har ventet lenge på dette. Jeg har vært lånt ut i tre år nå. Endelig er jeg tilbake, og jeg vil forsøke å utgjøre en forskjell her, la han til.

White spilte 46 kamper for Leeds i opprykkssesongen deres, og Marcelo Bielsa ønsket å gjøre overgangen permanent. Leeds la derfor inn så mange som tre bud i et forsøk på å sikre seg 22-åringen, og det siste av disse skal ha vært i størrelsesorden 30 millioner pund. Men Brighton holdt stand, og fikk midtstopperen til å signere en ny kontrakt.

Passer profilen

Liverpool vil nå vente i kulissene, skriver Gorst i Echo.

Da det ble klart for Liverpool-ledelsen at Dejan Lovrens dager på Anfield var talte, var White en av kandidatene til å erstatte kroaten. En lovende engelskmann i begynnelsen av 20-årene passet profilen som klubben var ute etter. Men da Brighton takket nei til bud i størrelsesorden 30 millioner pund i et koronapåvirket transfermarked, bestemte Liverpool seg for å spare på kruttet. Dermed signerte White en ny kontrakt med Brighton denne uken.

Folk rundt White tror at Liverpool vil være en av klubbene som vil returnere til forhandlingsbordet også neste sommer, forutsatt at spilleren fortsetter sin fine utvikling. Det kommende året vil White også få verdifull erfaring i Premier League.

Brighton hadde tredje best defensive statistikk av lagene på nedre halvdel av tabellen forrige sesong. Det er ventet at White vil ta plassen til Shane Duffy i forsvarsrekka, etter sistnevntes overgang til Celtic.

White ble frigitt av Southampton som 15-åring. Han hadde låneopphold i Newport County og Peterborough før låneoppholdet i Leeds. 

Gorst skriver at Liverpool nå vil følge utviklingen til midtstopperen tett den kommende sesongen. Anfield-klubben vil ha mye bedre oversikt over de finansielle ringvirkningene av koronapandemien neste sommer, og kan da bestemme seg for om de vil bruke penger på White eller ei.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]