– Jeg kan ikke og vil ikke påstå at vi kan få den samme følelsen uten publikum på tribunene

Jürgen Klopp innrømmer at Champions League-kveldene på Anfield er devaluert så lenge tribunene er stengt for publikum.

27. okt 2020 kl 17.43 Einar Kvande

Jürgen Klopp konstaterer at sesongens første Champions League-kveld på Anfield ikke blir den samme opplevelsen som tidligere sesongers europacupkvelder på den berømte arenaen.

Liverpool er vertskap for FC Midtjylland i Champions League gruppe D, og vil håpe å ta sin andre strake seier i gruppespillet etter å ha slått Ajax 1-0 på bortebane i sesongens første Champions League-match.

Koronapandemien gjør at kampen blir spilt bak lukkede dører, uten publikum på tribunene. Dette er den første Champions League-kampen på Anfield som spilles uten publikum tilstede. Det betyr at spillerne ikke får oppleve den spesielle stemningen disse Champions League-kampene vanligvis genererer.

– Vi kjenner alle til de berømte europacupkveldene på vår hjemmebane. Jeg og mine spillere har vært så heldige at vi har klart å skrive vår egen historie i Champions League, og dette blir første gang at Anfield står tomt når det spilles en kamp som dette, slår Liverpool-manageren fast i kampprogrammet til kveldens match.

– Jeg kan ikke og vil ikke påstå at vi kan få den samme følelsen uten publikum på tribunene. Men vi vil likevel forsøke å skape vår egen energi, da vi vet hva det betyr å representere LFC på hjemmebane i denne spesielle turneringen.

– Som lag har vi et ansvar i så måte foran denne kampen. Vi kan være her, og vi kan spille! Vi kan ikke ignorere at det er et privilegium mens vår by, dette landet, Europa og verden håndterer den forferdelige situasjonen som er oppstått.

– Både ledelsen og spillerne vet at vår by lider for øyeblikket. Vi vet at de som er ensomme og sårbare sitter isolerte, liv er satt på vent, noen mister levebrødet sitt, lønninger blir reduserte og bedrifter går konkurs. Vi vet mennesker lider i byen vår, uten at det er deres egen feil.

Føler ansvar for supporterne

– Foran kampen mot Everton ble jeg spurt om fotball kan hjelpe på humøret til folk i en tid som dette. Jeg har egentlig ikke noe svar på det. Dersom jeg hadde mistet jobben, og slet med å betale regningene og brødfø familien min, eller jeg ble fortalt at jeg ikke kunne besøke en sårbar slektning og ikke kunne tilbringe tiden min med menneskene jeg elsker, så er jeg ikke så sikker på om en fotballkamp ville få meg til å føle meg bedre. Kanskje, men vi må innse at folk har store problemer akkurat nå.

Champions League-kveldene på Anfield er blitt annerledes, men det ansvaret vi har for våre fans er det samme.

– Men det som er sant er at vi har et større ansvar når vi spiller nå. Mange av våre supportere får ikke utføre jobben sin. Andre er helter på sykehus og i helsesektoren, og blir utsatt for fare mens de utfører jobben sin for å beskytte oss alle. 

– Et tomt Anfield på en europacupkveld er merkelig, og ikke slik vi vil ha det. Men som lag har vi ingen unnskyldning. Vi er privilegert som har muligheten til å spille kampen, og vi må vise hvor takknemlige vi er for det gjennom innsatsen vi legger ned ute på banen.

– Vi skal gjøre dette til den beste europacupkvelden noensinne på et tomt stadion. Vi skal gjøre det til en kamp som gir våre fans energi og glede. Det er motivasjonen vår. Dette er andre tider. Champions League-kveldene på Anfield er blitt annerledes, men det ansvaret vi har for våre fans er det samme.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]