Midtjylland-keeperen må testes inn mot kampen

I kveld er det Champions League igjen på Anfield.

27. okt 2020 kl 08.32 Arild Skjæveland

FC Midtjylland spilte en tøff kamp i helgen, da de slo Brøndby 3-2 på bortebane, fire minutter på overtid.

Det var en kamp som kostet, og danskene kommer til Anfield med flere skadebekyminger tirsdag kveld.

Deres målvakt Jesper Hansen måtte forlate banen med skade da en time var spilt i lørdagens kamp, og er regnet som usikker. Han skal testes inn mot kampen. Dersom han ikke kan stå er det Mikkel Andersen som får ansvaret. Det er en målvakt som i ung alder gikk til engelsk fotball, og ble Reading-spiller i 2007. På sine åtte år i Reading var han på åtte utlån, før han returnerte til Danmark og Midtjylland i 2015.

Den unge angriperen Junior Brumado er også tvilsom. Midtstopper Kristian Dirks Riis er uaktuell.

– Jesper er her med oss, og vil trene med oss i kveld. Da vil vi vite mer, sa manager Brian Priske på sin pressekonferanse mandag kveld.

Fokus på det defensive

Etter resultatet mot Atalanta forrige uke, var det defensive mye av tema på pressekonferansen.

– Vi må bli vant med tempoet og hurtigheten i Champions League. Vi må beholde troen, og holde rolige. Det er vanskeligere i Champions League enn i den danske Superligaen. Alle spillerne må forberede seg mentalt.

– Defensivt må vi være kompakte og jobbe hardt for hverandre, det er det ingen tvil om, sier han.

– Etter å ha sett kampen igjen, hadde vi ballen mye før vi slapp inn de målene. Det betyr at vi mistet ballen noen ganger på uakseptabelt vis. Det er ikke tvil om at organiseringen vår og forsvaret blir nøkkelen i denne kampen. Vi vil gå til kampen med samme innstilling som vi alltid har. Vi skal holde ballen unna vårt eget mål, og stresse motstanderen så mye som mulig.

Liverpool - Midtyjlland spilles kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport 1, Sumo og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]