– Nå vet jeg mye mer

Jürgen Klopp har tatt et lynkurs i FC Midtjylland.

26. okt 2020 kl 23.35 Einar Kvande

Jürgen Klopp innrømmer at han hadde lite kjennskap til FC Midtjylland før Liverpool trakk den danske klubben i Champions League.

– Bare siden i går har jeg lært mye om dem, sa Klopp under dagens pressekonferanse foran møtet med danskene tirsdag kveld.

– Jeg kjente litt til historien til klubben. Tingene de forsøker å gjøre, hvordan de bruker vitenskap på en annen måte, og jobber veldig målrettet. Det er et interessant prosjekt, det må jeg si. Siden i går har jeg sett mange kamper med dem, og noen oppsummeringer, så nå har jeg fått den oversikten jeg trenger, fortsatte Liverpool-manageren.

Klopp mener at danskene er gode. Mye bedre enn 0-4 mot Atalanta skulle tilsi.

– 4-0 tapet for Atalanta var ikke et 4-0 tap. Det var 4-0 fordi det ble resultatet, men det så ikke ut som noen 4-0 kamp. Midtjylland var virkelig med i kampen, og hadde ballen mye. De er et lag som forsøker å spille fotball. Det varierer spillet etter hva motstanderen gjør. De er fleksible. Så det blir en utfordring vi må være klare for. 

Varierer spillestilen

– Midtjylland kan variere spillestilen sin. De kan både bygge tålmodig opp angrepene og være mer direkte. Presser du dem høyt, vil de slå langt. De har rutinerte forsvarsspillere, gode fotballspillere på midtbanen og hurtige spillere på vingene. De er fysisk sterke på topp. De har en klar plan. Det har vi også.

– Vi må ta en del avgjørelser før kampen, og så må vi ta mange gode avgjørelser under kampen. Jeg forventer en skikkelig hard kamp.

– Vi ser ikke på dem som en liten klubb. Vi ser på dem som et skikkelig lag. En utfordrer i denne gruppen. De er med fordi de er et godt fotballag som fortjente å komme med i Champions League. De slo tilbake etter tapet for Atalanta på imponerende vis mot Brøndby. Det betyr at de er gode. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]