«Kampene mot dem forrige sesong var blant de tøffeste vi spilte»

Jürgen Klopp har stor respekt for lørdagskveldens motstander - og ikke minst deres nye spiss.

24. okt 2020 kl 19.21 Jens Bessesen

Jürgen Klopp hyller kveldens motstandermanager Chris Wilder.

«For en fyr Chris er - og for en fotballtrener. En strålende leder for klubben, og utvilsomt en av trenerne som skiller seg ut i England for øyeblikket», skriver Klopp i kampprogrammet om Sheffield Uniteds manager.

Klopp avslører at han stemte på Wilder som årets manager etter forrige sesong, der Sheffield United som nyopprykket lag lenge kjempet om en plass i Europa. 

Må være på sitt beste

Kveldens motstander har fått en tøff start på den nye sesongen, og står kun med ett poeng så langt, men Klopp tar ikke lett på oppgaven av den grunn. 

«Kampene viser at de fremdeles presterer på et utrolig nivå. Så langt - og jeg tror Chris vil si det samme - har det handlet om uflaks og hvor ballen spretter. Det er det en managers liv handler om», skriver Klopp. 

Forrige sesong ble det to tette oppgjør mellom lagene. Liverpool gikk til slutt seirende ut av begge. 

«Kampene mot dem forrige sesong var blant de tøffeste vi spilte, enten det var i hjemlige turneringer eller i Europa. Begge kampene kunne gått begge veier. Alt annet enn vårt beste, så havner vi i problemer. Men det vil vi ikke tillate. Vi skal være klare», skriver Klopp. 

Kommer til å savne Brewster

Klopp peker på én endring som gjør Sheffield United enda farligere - Rhian Brewster, som de kjøpte fra Liverpool for tre uker siden.

«Det er umulig for meg å beskrive min kjærlighet, respekt og beundring for Rhi. Det var vanskelig å bli enig om den overgangen», skriver Klopp.

«Han er en naturlig målscorer. Det er i hans DNA. Han er en treners drøm og er så ivrig etter å lære, samtidig som han sprer positiv energi. Han hadde noen vanskelige øyeblikk med oss, men har aldri mistet troen. Han har alltid lysnet opp rommet, selv da han opplevde tøffe tider, skriver Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]