Tangerte klubbrekorden med nok et comeback– Jeg kan ikke overbevise dem om å krige om de ikke er krigere

Liverpool lar seg ikke stresse når de havner bakpå.

1. nov 2020 kl 10.03 Arild Skjæveland

Jürgen Klopps lag har nå spilt fire ligakamper på Anfield denne sesongen, og har vunnet samtlige. De røde har ikke gjort det enkelt for seg selv i noen av dem.

Mot Leeds i åpningskampen måtte det en scoring to minutter før slutt til for å sikre en 4-3 seier. Mot Arsenal tok gjestene ledelsen ved Alexandre Lacazette, før de røde snudde kampen og vant 3-1.

Mot Sheffield United var det gjestene fra Sheffield som tok ledelsen, og mot West Ham lørdag kveld skjedde det igjen. Bortelaget gikk opp i 0-1, før Liverpool snudde og vant 2-1.

Det sier litt om mentaliteten i dette Liverpool-laget.

– Jeg trenger ikke å si noe om det, for dere vet det allerede. Så klart betyr det ikke at det skal skje hver gang selv om du tror, og det skjer ikke hele tiden, men slik startet vår forbedring og suksessen vår. Basisen for hva vi gjør og har gjort, er karakteren til spillerne i denne gruppen, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

– Jeg kan ikke overbevise dem om å krige om de ikke er krigere – det er ikke mulig, sier Klopp.


Liverpool har nå spilt fire kamper uten Virgil van Dijk i liga og Champions League. De røde har klart å vinne alle fire.

Tangerte klubbrekorden

Klopp har fått til noe spesielt på Anfield. I hans første sesong tapte laget hans én hjemmekamp i Premier League. I den andre sesongen hans ble det ett tap igjen. I 2017 tapte Liverpool to ganger – og siden det siste tapet, mot Crystal Palace i april 2017, har ikke de røde tapt en eneste ligakamp hjemme.

Rekken strekker seg nå til 63 kamper. 52 seire og 11 uavgjorte. 63 er det samme som den gamle klubbrekorden, satt under Bob Paisleys lag på Anfield mellom 1978 og 1981.

Dette Liverpool-lag har mulighet til å gjøre rekorden til sin egen, når Leicester City kommer til Anfield like etter landslagspausen, 21. november.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]