Dramatisk oppgang i muskelskaderJürgen Klopp langer ut mot Premier League-sjefen, og vil ha fem bytter tilbake på agendaen

Han får støtte fra Pep Guardiola og Ole Gunnar Solskjær.

31. okt 2020 kl 09.24 Arild Skjæveland

Under «Project Restart» i sommer hadde Premier League-lagene mulighet til å benytte seg av fem innbyttere. Grunnen til det var at kampene kom så tett, og at det var en mulighet for å gi spillerne mulighet til mer restitusjon for å unngå skader.

UEFA har valgt å videreføre denne regelen til sine turneringer denne sesongen, og det samme har La Liga, Serie A, Bundesliga og Ligue 1 gjort. I Premier League fikk ikke forslaget om å bruke regelen også denne sesongen nok stemmer, og en gikk tilbake til sju spillere på benken og tre bytter.

Det skal ha gjort flere av de store klubbene rasende, og det har blitt hevdet at det var én av grunnene til at en ønsket å gi de større klubbene mer av makten i fremtiden gjennom «Project Big Picture».

Jürgen Klopp har sammenlignet kampbelastningen spillerne nå må gjennom med juleprogramme – bare at det nå skal være slik hver eneste måned. Det går også kraftig utover spillernes helse. Ifølge Ben Dinnery i Premier Injuries er det allerede 42 prosent (!) flere muskelskader denne sesongen, sammenlignet med samme tidspunkt forrige sesong. 

Misfornøyd med Premier League-sjefens håndtering

Det er ikke bare Klopp som har vært veldig kritisk til at Premier League-klubber valgte å ikke åpne for fem bytter denne sesongen. Både Ole Gunnar Solskjær og Pep Guardiola har snakket kritisk om det denne uken. Pep Guardiola har kritisert at det er sportsdirektører og styreformenn som tar disse avgjørelsene, uten å tenke på spillernes helse.

Klopp vil ha en omkamp om akkurat denne regelendringen, og er ikke fornøyd med Premier League-sjefen Richard Masters.

– Det bør være tilbake på agendaen, men jeg tror ikke det er mulig på grunn av systemet. Det hjelper åpenbart ikke når Chelsea, City, Liverpool, United, Tottenham og Arsenal har skader, for det er ikke nok stemmer for resten.Det er systemet, men jeg synes det burde vært innført i utgangspunktet, sier Klopp til The Guardian

– For meg er det mangel på lederskap når du bare legger frem spørsmålet og sier «hva ønsker dere å gjøre med det?». Det burde ha blitt solgt inn annerledes med mer informasjon av Richard Masters, og vist hva som kan skje. Vi har aldri bedt om å få et fortrinn.

– Ingen av de sju toppklubbene har bedt om en fordel. Vi bare visste, fordi vi kjente til kampprogrammet, at det ville bli utrolig vanskelig. For å ha de beste kampene i Premier League i helgene, ville det også ha hjulpet. Jeg synes vi skal tenke på det igjen, sier han.

I skrivende stund har Liverpool Joel Matip og Fabinho på skadelista med muskelskader.

Liverpool - West Ham spilles lørdag kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]