– Vi har lenge visst at Mama ikke gjorde noe galt

Jürgen Klopp er glad for at Mamadou Sakho endelig har fått en offentlig beklagelse fra WADA.

6. nov 2020 kl 23.49 Einar Kvande

WADA kom tidligere denne uken med en offentlig unnskyldning for at de ila daværende Liverpool-spiller Mamadou Sakho en feilaktig suspensjon i 2016, som kan ha kostet Liverpool seieren i Europa League-finalen.

Jürgen Klopp er glad for at hans tidligere elev har fått den lenge etterlengtede beklagelsen. Franskmannen vil også få en klekkelig erstatning etter at han feilaktig ble suspendert i 30 dager.

Midtstopperen var i sitt livs form da han ble suspendert i april 2016, og dermed gikk glipp av Europa League-finalen mot Sevilla i Basel. En kamp spanjolene vant 3-1. Suspensjonen førte også til at Sakho gikk glipp av EM med Frankrike.

I juli 2016 ble så Sakho frikjent av UEFA, etter at det ble klart at stoffet higenamine ikke sto på dopinglisten til WADA.

– Endelig

– Endelig, var det første jeg tenkte, forteller Jürgen Klopp til Liverpool Echo.

– Vi har alle visst lenge at Mama ikke gjorde noe galt. Det var et enormt tilbakeslag for oss den gangen. Han gikk ikke bare glipp av Europa League-finalen, han gikk glipp av EM også.

– Jeg er veldig glad for at Mama i det minste nå har fått beviset på at han ikke gjorde noe galt, noe som er veldig viktig, sier Klopp.

– Doping er et problem, men jeg har aldri sett det som et problem som fotballen har, for jeg har drevet med fotball i 30 år uten å se noe til det.

Sakho brøt Klopps disiplinær-regler sommeren 2016, ble sendt hjem fra Liverpools preseasontur til USA, og spilte resten av sin Liverpool-karriere på U23-laget.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]