Sakho får unnskyldning og erstatning fra WADA

Mamadou Sakho får et klekkelig beløp i tillegg til en unnskyldning fra WADA etter 2016-skandalen.

4. nov 2020 kl 16.47 Jens Bessesen

WADA (World Anti-doping Agency) har onsdag kommet med en unnskyldning i retning Mamadou Sakho i en åpen rettssak. Antidopingbyrået betaler i tillegg ut en klekkelig erstatning til franskmannen, melder The Athletic

Frikjent

I 2016 ble den daværende Liverpool-spilleren ilagt en karantene fra all fotball etter å ha testet positivt på en dopingtest, noe som betød at han gikk glipp av sesonginnspurten og ble utelatt fra landslaget.

Dermed mistet han både Europa League-finalen og senere europamesterskapet.

Resultatene fra testen viste spor av et fett-forbrennende stoff, men UEFAs kontroll-, etikk- og disiplinærkomite endte etter hvert opp med å frikjenne franskmannen.

Stoffet som ble funnet, higenamine, en beta2-agonist, noe som finnes i en rekke planter og selges i flere typer kosttilskudd, skal ikke engang ha stått konkret på forbudslisten.

Solid erstatning

Sakho valgte i fjor å saksøke WADA for 13 millioner pund. Han mener saken bidro til at han måtte forlate Liverpool og gå til Crystal Palace, noe som svekket hans markedsverdi. 30-åringen spiller fremdeles for London-klubben.

WADA mener Liverpool-exiten ikke har noe sammenheng med dopingsaken, men har kommet med en uforbeholden unnskyldning for anklagene de kom med i 2016. 

De har gått med på å betale et «betydelig beløp» i erstatning til Sakho. Summen er ikke blitt kjent for offentligheten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]