– Måten de forsøkte å forsvare seg på passet spillestilen vår

Endelig løsnet det for Liverpool i Champions League, etter to knepne seire i de to første kampene, og Alisson Becker har forklaringen.

4. nov 2020 kl 11.43 Einar Kvande

Alisson Becker holdt buret rent i sin andre Champions Leaugue-kamp på rad da Atalanta ble slått hele 5-0 i Bergamo, og etter tre kamper i turneringen står Liverpool med full pott og 8-0 i målforskjell. 

– Jeg tror dette var riktig tidspunkt å møte dem på for laget og meg, uttaler Alisson til Liverpoolfc.com etter brakseieren i Italia.

– Vi har ikke spilt dårlig tidligere heller, men vi har vært gjennom noe tøffe kamper der vi har møtt tøff motstand som har gjort jobben vår veldig vanskelig ute på banen. I denne kampen ble det annerledes fordi måten de forsøkte å forsvare seg på mot oss passet bedre til spillestilen vår, forklarer Liverpool-keeperen.

– Vi fikk mer rom ute på banen, fordi vi jobbet hardere og skapte disse rommene, og vi var rolige nok til å holde på ballen og vente på de riktige situasjonene.

– Når vi skapte disse sjansene på topp, så scoret vi mål, og så klarte vi å holde buret rent, og det var vårt mål. Tre poeng og å holde buret rent var målet. 

– Jota fortjente hat-tricket

Alisson er mektig imponert over tremålsscorer Diogo Jota. 

– Han var veldig god. Jota er en flott fyr, og en flott spiller. Han er her for å bidra, slik alle er, som Bobby, Mo og Sadio. Vi er et lag, og et lag består ikke bare av en spiller. Vi har mange spillere som kommer inn og gir den responsen som behøves. Jeg er veldig glad på hans vegne. Han fikk et hat-trick, og han fortjente det fordi han jobbet hardt, og vi hjalp ham med masse bevegelser som skapte rom, og pasningene var gode, og så handler det selvsagt om hans kvaliteter foran mål, vi kan ikke nekte for det.

Imponert over unge stoppere

Foran Alisson i midtforsvaret gjorde 19 år gamle Rhys Williams en kjempekamp. Og mot West Ham hadde brasilianeren en annen urutinert stopper foran seg, i Nat Phillips.

– Som sagt er består ikke laget vårt bare av en spiller. De siste ukene har vært vanskelige, fordi vi har mistet noen viktige spillere på laget vårt, men nå har vi fått flere tilbake også. Joël var her, og er en spiller vi trenger ute på banen. Vi trenger alle skadefrie. Naby var også tilbake. Jeg fortalte ham at ferien hans er over nå. Det er godt å ha disse spillerne tilbake. Rhys er en veldig god gutt. Han oppfordrer meg hele tiden til å snakke til ham ute på banen, så han er ydmyk. Han jobber hardt, og det hjelper ham mye.

– Jeg er også veldig godt fornøyd med måten Nat spilte på i kampen på lørdag. Det var vanskeligere for ham, for han hadde ikke spilt på lang tid, og han kom også tilbake fra en skade. Han var godt forberedt mentalt, men jeg tror ikke han forventet å få denne sjansen. Han grep den med begge hender, og gjorde det veldig bra, og jeg er glad på hans vegne, glad for laget, og med tanke på det som står foran oss. Vi har en stor utfordring nå, men jeg er veldig godt fornøyd med det vi gjør ute på banen.

Liverpool står nå med ni poeng etter tre kamper i gruppe D, og ligger komfortabelt på toppen av tabellen. 

– Det er fint å toppe gruppen, men vi tenker fortsatt en kamp om gangen. Vi ser ikke lenger frem enn det. Vi ser nå frem mot vår neste utfordring. Atalanta er et veldig godt lag, men vi jobbet hardt for denne seieren, og skapte den selv. De ni poengene vi har er vel fortjent.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]