– Jeg ville ha vært jævlig nervøs, men gutten var ikke det

Jürgen Klopp er overveldet over hvor bra Rhys Williams klarte seg mot Duvan Zapata og de andre Atalanta-angriperne.

4. nov 2020 kl 09.10 Einar Kvande

Jürgen Klopp plasserte en nylig restituert Joël Matip på benken mot Atalanta, selv i Fabinho og Virgil van Dijks skadefravær, og tok sjansen på å starte med 19-åringen Rhys Williams i midtforsvaret sammen med Joe Gomez.

– Vi kan starte med Rhys. Han var eksepsjonell, uttalte Klopp etter 5-0 seieren i Bergamo.

– Jeg kan ikke forestille meg hvordan det er å være 19 år gammel og spille min andre profesjonelle fotballkamp i Champions League mot Duvan Zapata. Det var helt utrolig!

– Jeg ville ha vært jævlig nervøs, men gutten var ikke det. Forsvarsspill er noe alle driver med, og laget forsvarte seg utrolig bra i denne kampen. 

– Når vi lot forsvarsrekka være igjen alene, noe vi gjorde noen ganger, vant vi duellene uansett.

– Vi måtte forandre måten vi spiller på, for Virg er ikke der lenger, så flere må dele ansvaret. Vi legger det på ti mann isteden for en, og i denne kampen gjorde forsvarsrekka en utrolig bra jobb, støttet av alle de andre.

– Alle må ta mer ansvar nå. Robbo, Trent og Joe, de styrer dette. Dersom Joël spiller er det annerledes, men dersom det er en av de unge stopperne må de tre andre kommunisere og styre linja.

– Det var fornøyelig å se hvordan det ble gjort. Jeg er svært glad på Rhys sine vegne. Dere skulle sett ham i garderoben. Det må noe spesielt til for å ta det smilet vekk fra ansiktet hans. Det var godt å se!

Det må noe spesielt til for å ta det smilet vekk fra ansiktet hans

Liverpool leder nå sin gruppe med fem poeng, og trenger bare seier mot Atalanta i neste kamp, den 25. november, for å være klare for 1/8-finalene i Champions League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]