Seier i neste kamp vil være nok til avansement

Liverpool har vunnet sine tre første gruppespillkamper i Champions League for første gang i klubbens historie.

4. nov 2020 kl 09.46 Einar Kvande

Etter 5-0 over Atalanta i Bergamo leder Liverpool gruppe D i Champions League med fem poeng ned til både sin italienske motstander og Ajax. De røde har ikke sluppet inn et eneste mål i turneringen så langt, og står med ni poeng og en målforskjell på 8-0.

Aldri tidligere har Liverpool vunnet sine tre første gruppespillkamper i Champions League.

Gruppe D

Liverpool

3

3

0

0

8

0

8

9

Ajax

3

1

1

1

4

4

0

4

Atalanta

3

1

1

1

6

7

-1

4

Midtjylland

3

0

0

3

1

8

-7

0

Dette betyr at Jürgen Klopps mannskap allerede vil være klare for 1/8-finalen i Champions League med seier over Atalanta på Anfield i sin neste kamp i gruppespillet, den 25. november. 

Ajax og Atalanta kan maksimalt få 13 poeng om de vinner sine gjenværende kamper, men siden de skal møtes innbyrdes i Amsterdam i siste gruppespillrunde den 9. desember vil kun ett av lagene få denne poengsummen.

Dersom den ene av disse klubbene får 13 poeng vil den andre ende på maksimalt 10 poeng.

Det betyr igjen at Liverpool klarer seg med en seier på sine tre siste kamper, mot Atlanta (H), Ajax (H) og Midtjylland (B) for å være sikret avansment. 

Liverpool må maksimalt ha fem poeng til fra sine tre siste kamper for å vinne gruppen, men det kan også holde med færre poeng avhengig av de andre resultatene.

Mo om mulighetene for å vinne turneringen

Etter kampen i Bergamo fikk Mohamed Salah spørsmål om Liverpools muligheter til å vinne Champions League for sjuende gang.

– Det blir vanskelig, og jeg ønsker ikke å legge press på oss selv, lød svaret.

– Men vi gjør det bra både i Premier League og Champions League for øyeblikket. Som lag, og som Liverpool, må vi kjempe for alt. Det er jobben vår, og det er presset vi legger på oss selv. 

– Jeg er sikker på at vi kommer til å gi alt i alle turneringer, og i Premier League også. Vi ønsker å vinne alt, og forhåpentligvis klarer vi det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]