Milner må trå forsiktig mot Atalanta

James Milner har fått to gule kort på to kamper i Champions League.

3. nov 2020 kl 08.48 Einar Kvande

Dersom James Milner får gult kort mot Atalanta i kveld, vil det være hans tredje i Champions League, og han må i så fall stå over oppgjøret mot italienerne på Anfield om tre uker.

Visekapteinen fikk sitt første gule kort i turneringen 38 minutter ut i kampen mot Ajax, da han feide ned en motspiller og effektivt stoppet en kontring for vertene.

Mot Midtjylland fikk han også gult kort i minuttene før pause. I det 41. minutt rev han ned Pione Sisto og hindret en overgangsmulighet for danskene.

Har vunnet bare tre ganger i Italia

Foran kveldens kamp i Bergamo har Liverpool spilt 402 kamper i europacupene. Til sammenligning har Atalanta bare spilt 46.

Liverpool har vunnet 13 av 31 kamper mot italiensk motstand. De har tapt 14 og spilt uavgjort i fire.

Bare tre ganger har Liverpool vunnet på italiensk jord. 2-0 i Roma i 2001, samt 1-0 over Inter Milan i 2008 og Udinese i 2012.

Liverpool har ikke møtt Atalanta tidligere, og Bergamo-klubben blir den 132. motstanderen til de røde i europacupene.

På de siste 10 besøkene i Italia har Liverpool bare scoret seks mål, men de har også unngått baklengsmål seks ganger.

Skriver klubbhistorie med seier

Man må tilbake til 2018 for å finne sist Liverpool holdt nullen i tre kamper på rad i Europa. Det var i begge kampene mot Porto, samt hjemmemøtet med Manchester City.

Liverpool-seier i kveld betyr at de røde har vunnet de tre første kampene i gruppespillet for første gang i historien. Det vil da også være første gang i historien at Liverpool vinner fire strake gruppespill-bortekamper, da de vant borte mot Genk og Salzburg forrige sesong, samt borte mot Ajax i forrige måned.

Dette er fjerde sesong på rad at Liverpool møter italiensk motstand i Champions League.

Jürgen Klopp har møtt italienske klubber tolv ganger i sin karriere. Han har ledet det vinnende laget ved fire av anledningene, men har tapt sju og en kamp har endt uavgjort.

Dersom Rhys Williams starter i midtforsvaret sammen med Joe Gomez i kveld, vil det være midtstopper-kombinasjon nummer 36 som starter en kamp under Jürgen Klopps ledelse.