11 Ajax-spillere har testet positivt for korona før Champions League-kamp

Reiser kun med 17 spillere til bortekampen mot Midtjylland.

2. nov 2020 kl 17.14 Jens Bessesen

Livepools gruppemotstander Ajax er rammet hardt av koronaviruset. Independent skriver at hele 11 førstelagsspillere har fått påvist koronasmitte foran tirsdagens oppgjør borte mot Midtjylland.

Ajax melder på sine egne nettsider at kun 17 spillere er med i troppen som skal møte danskene. Ajax står med ett poeng så langt etter tap mot Liverpool og uavgjort mot Atalanta. Midtjylland står med to tap. 

Strenge regler

Liverpool.no har tidligere omtalt de strenge koronareglene som gjelder i Champions League. Denne høsten har det vært flere eksempler på at det ikke vises noen nåde til de som rammes hardt av viruset.

Hvis minst 13 spillere fra A-laget, inkludert minst én keeper, er tilgjengelig, skal kampen spilles. Det kan også bli stilt krav om å hente opp spillere som ikke er registrert for spill i Champions League, men hjemlig liga.

For noen uker siden ble Ajax sin rival i Nederland, AZ, tvunget til å spille mot Napoli til tross for 13 smittetilfeller i troppen. AZ vant imponerende nok kampen til tross for forfallene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]