Avstemning:Jota eller Firmino: Hvem starter på topp mot Manchester City?

Det er uken for store valg, og denne helgen blir Jürgen Klopp møtt med et av sesongens vanskeligste. Hvem starter på topp mot Manchester City i et 4-3-3-system?

4. nov 2020 kl 12.21 [email protected]

Diogo Jota fikk sjansen fra start mot Atalanta tirsdag kveld og grep den med begge hender og føtter. Han takket for tilliten ved å hamre inn tre mål mot italienerne, og den allerede gode starten i den røde trøya ble bare enda bedre. Nå har den unge portugiseren syv nettkjenninger på ti kamper for Liverpool.

Samtidig måtte Roberto Firmino se den første timen i Italia fra benken. Den uangripelige trioen på topp til Liverpool har plutselig fått en seriøs utfordrer.

Redaksjonen har fått bryne seg på spørsmålet: Hvis du var Klopp, ville du brukt Roberto Firmino eller Diogo Jota på topp fra start mot Manchester City i et 4-3-3-system?

Hva ville du gjort? Svar i vår avstemning lenger ned i saken.

Tore Hansen:

Jota. Med den formen han har vist de siste ukene er det jo nesten umulig å ikke la ham starte søndag. Han er en litt annen type enn Firmino. Mye mer direkte og ekstremt scoringsfarlig. Kjøpet gir oss mange flere valg og fleksibilitet i angrep. Både når det gjelder formasjoner og som rent alternativ til Bobby på topp. Slik Jota fremstår nå blir det som sagt nesten umulig å benke ham.

Arve Vassbotten:

Det er vanskelig, fordi Firmino har vært en så stor det av Klopps suksessfaktor og vært så fantastisk god i flere sesonger. Men Klopp er pragmatisk og Klopp har vist at han er fleksibel og villig til å utfordre det eksisterende, og Jota er uten tvil den store formspilleren om dagen. Han har imponert meg stort etter at han ble signert. Han har glidd inn i laget og glidd forbi motstandere på en meget tilfredsstillende måte, når han i tillegg scorer så mange mål som han gjør og ikke minst fra Firminos plass som mot Atalanta, så vil jeg gjerne se han der på nytt mot Man City. Kanskje er en ny supertrio på topp født nå? Og som med signeringen av Thiago synes jeg også Jota gir Liverpool den lille overraskelsen og den ekstra uforutsigbarheten man kanskje har savnet litt. Så for meg er det Mané, Salah og Jota som bør starte mot Man City, og i et 4–3–3-system. 

Mari Lunde:

Det sitter langt inne å si dette da jeg er utrolig svak for Bobby, men det må nesten bli Jota. Det virker som mange allerede har avskrevet Firmino, og det synes jeg er urettferdig, men når det er sagt må til og med jeg innrømme at det gled meget bra mot Atalanta med Bobby på benken. Man må nesten bare surfe videre på den sinnssyke medgangs-bølgen Jota seiler på, noe annet virker kontraproduktivt. Portugiseren setter ikke en fot feil i den røde trøya, er treffsikker, uredd og rett på sak. Det føles som en god stund siden vi har hatt en sånn spiller, alt virker så ukomplisert med han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]