«Er noen av dem Virgil van Dijk? Nei, men det trenger de ikke være»

Jordan Henderson tror Liverpool vil savne Virgil van Dijk, men hyller de andre midtstopperne i klubben.

24. okt 2020 kl 14.07 Jens Bessesen

«Alle lag på planeten ville savnet Virgil, det er bare sunn fornuft. Men vi trenger ikke gjøre det til et enda større problem. Vi kan ikke gjøre noe med det på en stund. Det vi kan fokusere på er å bli bedre selv», skriver kaptein Jordan Henderson i kampprogrammet foran kveldens kamp mot Sheffield United på Anfield.

Henderson skriver at van Dijk er verdens beste forsvarsspiller, og kapteinen mener nederlenderen er oppe blant verdens beste fotballspillere. I tillegg hyller han van Dijk som person. 

«Det var typisk Virgil at etter han hadde fordøyet nyheten, sendte han oss en melding og var oppspilt og inspirerende. Innholdet vil jeg holde privat, men det var ikke ett ord som antydet at han syntes synd på seg selv. Alt handlet om å se framover og forsikre oss om at han kommer sterkere tilbake». 

«Det var det samme da han kom til Melwood på tirsdag. Han spredte bare positivitet. Det er «the big man», og det er opptil oss å følge hans eksempel og bare tenke på det positive framover», skriver Henderson. 

Hyller erstatterne

«Jeg ser på spillerne vi har som kan spille i posisjonen, og jeg ville ikke byttet dem med noen andre. Joe Gomez, Joel Matip og Fabinho er spillere av internasjonal kvalitet som har levert for oss som lag gang på gang», skriver Henderson. 

Han trekker også fram ungguttene. 

«Nat Phillips er nesten tilbake i form og har det som skal til for å bli en veldig god midtstopper. Rhys Williams har imponert meg så mye med sin innstilling og mentalitet, og det samme gjelder Billy Koumetio og Sepp van den Berg. Alle lærer i det beste miljøet som finnes», skriver Henderson. 

«Er noen av dem Virgil van Dijk? Nei, men det trenger de ikke være. De trenger bare være seg selv og gi alt de har for denne klubben». 

Henderson tror van Dijk vil være tilbake før vi aner det.

«Fordi han er så ekstraordinær og profesjonell vet jeg at han vil komme tilbake, ikke bare like god, men bedre. Han er typen som vil bruke tiden til å lære og utvikle seg. Men mens vi venter vil vi ikke stoppe», skriver han. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]