Klopps luksusproblem på topp - kan velge og vrake i angripere foran møtet med City

Foran søndagens kamp mot Manchester City er det faktisk usikkert om Jürgen Klopp kommer til å starte med angrepstrioen Salah, Mané, Firmino, selv om alle tre er skadefrie.

7. nov 2020 kl 22.40 Einar Kvande

Formspilleren Diogo Jota har nemlig scoret seks mål på sine fire siste kamper, og tok plassen til Roberto Firmino mot Atalanta på tirsdag. Etter hat-trick i den kampen er det vanskelig å komme utenom portugiseren også til kampen på Etihad.

– Jeg vet ikke om det er riktig å si at jeg er overrasket. Men jeg forventet selvsagt ikke dette, uttalte Klopp på fredagens pressekonferanse om Jotas sju mål på ti kamper. 

Tallene blir enda mer imponerende når man vet at 23-åringen har startet bare halvparten av de ti kampene.

– Jeg gir nye spillere den tiden de trenger. Noen ganger tar det litt lengre tid, mens det andre ganger ikke tar så lang tid. Virgil van Dijk spilte bare noen dager etter vi signerte ham, og han scoret sitt første mål, noe som var ganske spesielt.

– Det finnes ikke en måte å gjøre det på for alle spillere. Jota er den spilleren vi trodde han ville være, og vi trodde også at vi kunne hjelpe ham opp et nivå, akkurat som han kan hjelpe oss opp et nivå, med sine kvaliteter.

– Han er veldig ung, bare 23 år, men likevel en rutinert spiller. Han har spilt på et av de mest hardtarbeidende lagene du kan møte, i Wolves. Nuno er en manager som krever veldig, veldig mye av spillerne sine. Diogo vet at offensive spillere må gjøre ulike jobber, ikke bare skape og score mål. Han må jobbe hardt, og slike ting. At han vet dette hjelper både ham og oss, selvsagt. Jeg er veldig fornøyd med det han har levert så langt.

– Angrepet er dessverre den eneste lagdelen hvor vi har så mange spillere for øyeblikket

– Vi har mange offensive spillere, noe jeg er svært takkenemlig for. Og de har levert varene for oss alle sammen på et eller annet tidspunkt. Divock Origi, Xherdan Shaqiri og Takumi Minamino har også levert varene. Det er veldig bra, og veldig viktig. Angrepet er dessverre den eneste lagdelen hvor vi har så mange spillere for øyeblikket, men det er bra at vi har så mange der.

– Det er fint for oss at Diogo fant seg til rette så raskt, og at han har spilt på seg selvtillit så tidlig i Liverpool-karrieren, for det gjør ting enklere.

– Selv om han ikke hadde scoret så mange mål som han har gjort hittil, ville ikke det ha gjort ham til en dårligere spiller. Det ville ha vært helt normalt om han hadde bommet på sjansene isteden for å ha scoret. Men jeg elsker selvsagt at han scorer på sjansene, måten han har spilt på, og måten han har bidratt på så tidlig. 

– Det er veldig positivt. Vi har flere enn tre offensive spillere å velge i, og de er alle gode. Det er grunnen til at de har fått kontrakt her, sa Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]