– Curtis har alltid vært så mye bedre enn meg, så jeg tror ikke vi har hatt de samme drømmene

Slik svarte unge Rhys Williams på et spørsmål fra Jürgen Klopp foran storseieren over Atalanta.

7. nov 2020 kl 14.45 Einar Kvande

Jürgen Klopp tror at Rhys Williams og Curtis Jones hadde en bedre opplevelse enn de drømte om på forhånd da Liverpool slo Atalanta 5-0 i Bergamo tirsdag kveld. De to 19-åringene har trent sammen siden de var åtte år gamle. Tirsdag startet de sammen for førstelaget i Champions League for aller første gang.

– Jeg spurte Curtis og Rhys før kampen mot Atalanta om de noen gang drømte om dette da de var yngre og spilte sammen, forteller Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Jeg gjorde ikke det. Curtis har alltid vært så mye bedre enn meg, så jeg tror ikke vi har hatt de samme drømmene, lød svaret fra Williams.

– Du er midtstopper, og jeg kan ikke spille midtstopper, kontret Jones.

– Det er sant. Du kan ikke spille midtstopper, sa jeg, utdyper Klopp.

– Den kvelden var bedre enn de hadde drømt om, så det var veldig hyggelig. Nå håper jeg bare at det fortsetter på samme måten.

Fikk sjansen fordi Billy Koumetio først ble skadet, og deretter satt i koronakarantene

Dette var Williams sin aller første kamp fra start i Champions League, og hans femte kamp for førstelaget. 

– Vitor Matos har vært utrolig viktig for Rhys sin utvikling. Rhys er Vitor sin baby, om jeg skal si det på den måten. Da vi begynte å få problemer på stopperplass hadde vi Billy The Kid som et sensasjonelt talent, men så ble han skadet. Deretter måtte Billy i karantene i 2-3 uker på grunn av koronaviruset, men det var ikke fordi han selv hadde fått det. Så han var lenge ute, og vi hadde få spillere tilgjengelig i den posisjonen, forklarer Klopp om hvorfor nettopp Williams har fått sjansen.

– Det var Vitor som foreslo Rhys Williams. Vitor sa han var et stort talent, som var virkelig lovende, og at vi burde inkludere ham i førstelagets treninger. Fra det øyeblikket har han imponert meg, sier Klopp om unge Williams.

– Før dette hadde jeg ikke hørt mye om Rhys, om jeg skal være ærlig. Så denne samtalen med Vitor hadde en enorm betydning for hans karriere, og den har virkelig vært til stor hjelp for oss. Han er en god gutt, og på toppen av det hele er han en skikkelig scouser.

DET GROR GODT: Curtis Jones og Neco Williams er to av de største unge talentene i Liverpool FC.

DET GROR GODT: Curtis Jones og Neco Williams er to av de største unge talentene i Liverpool FC.

Enda en scouser

Scouser er også midtbanespiller Jones, som har startet de to siste kampene for Liverpool. De rødes nummer 17 noterte seg til og med for en målgivende pasning til Mohamed Salah mot Atalanta.

– Han har vært veldig god i de to siste kampene. Han har tatt et nytt stort steg. De to kampene var ikke som kampene før det, da han kom inn fra benken mot en sliten motstander og slike ting.

– Alle vet hva jeg synes om Curtis, og hvilket stort talent han er. Det er veldig viktig at han tar nye steg i kampene, og kampen på tirsdag var veldig viktig for ham.

– Det kunne ha blitt en veldig vanskelig kamp for en midtbanespiller som ble mannsmarkert. Han må bli vant til denne type utfordringer, og han liker det godt. Han var ganske imponerende på tirsdag, og er i veldig god form. Han har vært i veldig god form de to og et halvt årene han har vært med oss.

– Vi er veldig godt fornøyd med ham for øyeblikket, men han er en ung gutt som har mye å lære. Det er mye mer i vente fra ham, det er jeg 100 prosent sikker på. Vi er veldig godt fornøyde med ham nå, og forhåpentligvis tar han ytterlgere steg sammen med oss.

Enda en Williams

Det var flere unggutter i troppen på tirsdag. Neco Williams kom inn fra benken etter 81 minutter, som erstatter for en annen tidligere akademispiller, Trent Alexander-Arnold. I tillegg var Jake Cain på innbytterbenken.

– Neco kom inn. Han virket klar for oppgaven, og det er veldig viktig for oss. En spiller på hans alder må håndtere både oppturer og nedturer. En spiller på hans alder vil ha flere fysiske nedturer enn når du er blitt 22, 23, 24 år. Det er en enorm forskjell. Kroppen din blir vant til dette, men den er ikke vant til det når du er så ung som han er. Neco så veldig skarp ut, og det hjelper at han er i veldig god form. Det er bra.

– Vi har flere slike spillere. Jake Cain trener med oss, og der har du en scouser til. Det er hyggelig. Han er venstrebeint, og en teknisk slepen gutt. Og jeg har glemt Leighton Clarkson. I neste uke flytter vi til Kirkby, og da vil vi få et enda nærere forhold til akademiet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]