– Jeg er alltid litt nervøs før kamp, men jeg synes jeg håndterte det ganske bra

19 år gamle Rhys Williams kan nesten ikke fatte at han spilte en sentral rolle i et Liverpool-lag som slo Atalanta 5-0 på bortebane.

5. nov 2020 kl 11.43 Einar Kvande

Unge Williams fikk sin femte førstelagskamp for Jürgen Klopps lag, og det var hans første kamp fra start i Champions League.

– Jeg må beskrive dette som den beste kvelden i mitt liv så langt. Forhåpentligvis kommer det mange flere. Men det blir ikke mye bedre enn å slå Atalanta 5-0 på bortebane. Jeg svever på en sky egentlig, sier tenåringen til Liverpoolfc.com.

Williams forteller at han ikke fikk vite med sikkerhet at han skulle spille før kampdagen.

– Jeg prøvde bare å komme i kampmodus hele dagen, og heldigvis gikk det greit, og jeg fikk lønn for strevet. 

Jürgen Klopp uttalte etter kampen at Williams ikke viste noen tegn til nervøsitet på forhånd.

– Jeg prøvde å sove noen timer før kampen, men jeg fikk rett og slett ikke sove. Så da prøvde jeg bare å slappe av mest mulig, og så et par filmer. Jeg er alltid litt nervøs, men jeg syntes jeg håndterte det ganske bra.

– Målet er å vinne alle seks

Liverpool leverte årsbeste i Bergamo, og Williams har all grunn til å være fornøyd med egen innsats.

– Vi hadde noe å bevise, for vi møtte et lag som har scoret mange mål på hjemmebane. Derfor visste vi at vi ville få en utfordring med å holde dem unna vårt mål. Guttene på topp fortjener mye skryt. Hver gang vi gikk fremover på banen så det ut som vi skulle score. Joe, Ali, hele forsvarsrekka, hele laget egentlig, dro lasset i samme retning, og vi holdt buret rent.

– Vi visste at vi måtte forsvare oss godt gjennom hele kampen, og vi visste også at de kom til å forsvare seg med en bakre treer mot våre tre i angrep, så det ville bli en kamp som bølget frem og tilbake. Men jeg synes vi kontrollerte spillet i store deler av kampen, og hver gang vi gikk fremover så det ut som vi skulle score. Diogo skal ha honnør, han gjorde hat-trick, og du kan ikke gjøre det så mye bedre enn det.

Liverpool har for første gang i historien vunnet sine tre første gruppespillkamper i Champions League.

– Målet nå er å vinne alle seks. Vi har holdt nullen i alle tre kampene så langt, og forhåpentligvis klarer vi det tre ganger til. Det ville virkelig ha vært en bonus, og hadde virkelig gitt oss et løft til cupspillet.

Williams har hatt Virgil van Dijk som sitt store forbilde. Nå er han plutselig blitt hans erstatter.

– Jeg har hele tid håpet at jeg skulle få sjansen, men jeg trodde ikke at det skulle gå så bra som dette! Jeg er glad for at manageren stoler på meg, og jeg skal fortsette å betale ham tilbake for det, med prestasjoner som dette. Forhåpentligvis får jeg flere muligheter, og kan fortsette å gjøre alle stolte.

Williams legger ikke skjul på at målet er å bli en fast brikke i Jürgen Klopps lag.

– Dette er et stort lag, med store spillere, så jeg vet at det blir vanskelig, men jeg skal legge ned den innsatsen som kreves, fortsette å jobbe, og forhåpentligvis klarer jeg å prestere bra når jeg får sjansen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]