Jota fikk kun en mindre smell mot Atalanta

Diogo Jota er ventet å trene for fullt inn mot City-kampen. Dermed ventes en ren duell mellom formspilleren og Roberto Firmino om plassen på laget.

4. nov 2020 kl 23.25 Jens Bessesen

Jürgen Klopp nevnte ingenting om Diogo Jotas tilstand etter at han haltet av banen etter å ha scoret hattrick mot Atalanta tirsdag, men ifølge Liverpool Echo skal det ikke dreie seg om noe annet enn en mindre smell. 

Jota ventes derfor å trene for fullt inn mot søndagens storkamp mot Manchester City på Etihad.

Det fører til at Jürgen Klopp må ta et tøft valg mellom formspiller Jota og favoritt Roberto Firmino. Echo skriver at Jota tirsdag gikk forbi Firmino når det kommer til antall mål for Liverpool i 2020, selv om Jota ankom klubben så sent som i september. 

Mener Jota må starte

James Pearce i The Athletic har analysert hvem som bør starte mot City på søndag, og han er klar i sin tale når han peker på flere momenter. 

Jota har de siste elleve dagene scoret seks mål på fire kamper. Med bare 248 minutter på banen har han scoret hvert 41. minutt. Han har levert det beste målsnittet på sine ti første Liverpool-kamper siden Robbie Fowler i 1993. Jota står med syv nettkjenninger på sine første ti Liverpool-kamper. 

Mot Sheffield United startet Liverpool med både Jota, Mané, Firmino og Salah i en 4-2-3-1-formasjon, men Pearce ser på dette som en uklok løsning borte mot den tøffeste tittelrivalen. 

«Firmino har kun mistet åtte ligakamper totalt siden starten av 2016/17-sesongen. Klopp ser på ham som lagets motor, men det er ikke tvil om at han ikke har vært i form i det siste», skriver Pearce. 

«På sine siste 30 kamper for Liverpool har han kun scoret tre mål. Argumentet om at Firmino ikke bare kan dømmes på scoringer er rettferdig, fordi han ofte er så dyktig og uselvisk når det kommer til å komme dypt i banen og bidra i oppbyggende spill. Men selv de elementene av hans spill har sviktet så langt denne sesongen. Han har ikke vært så effektiv, verken i presspillet eller i den kreative delen. Ser man på kravene som stilles til ham både for klubb og landslag de siste årene, er det ikke overraskende at han ser sliten ut», sier Pearce. 

Konklusjonen til Pearce er derfor at Jota bør starte. 

«Firmino kommer tilbake. Hans tid vil komme igjen, men Jota er i sitt livs form og må simpelthen lede angrepet på Etihad», skriver han. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]