Fra Shankly til Klopp - en æra er over:I dag trener Liverpool på Melwood for aller siste gang

Etter 60 år forlater Liverpool sitt berømte treningsfelt i West Derby.

7. nov 2020 kl 12.58 Einar Kvande

Liverpool FC tar farvel med Melwood i dag, når førstelaget trener på det sagnomsuste treningsanlegget for aller siste gang. I 60 år har dette vært Anfield-klubbens treningsbase. I neste uke flytter Jürgen Klopp og hans stab til et hypermoderne anlegg i Kirkby, hvor førstelaget vil dele base med akademilagene. 

Liverpool kjøpte Melwood mellom første og andre verdenskrig, men området var nesten ikke i bruk før Bill Shankly ble hentet inn som klubbens manager i 1959. Skotten ble sjokkert over Anfields elendige forfatning, men treningsanlegget sto det enda dårligere til med. 

– Det var bare et vilniss, uttalte Shankly på et senere tidspunkt.

– Men det var stort, og kunne oppgraderes. I det minste var det et stort areal, la managerlegenden til.

Melwood hadde altså nesten ikke blitt brukt før Shankly kom til klubben. Spillerne trente isteden på parkeringsplassen foran Anfields Main Stand, hvor underlaget var en blanding av betong og asfalt! Løpetreningen ble foretatt i gatene rundt stadion. Det var en liten gymsal inne på stadion. 

Shankly og hans stab gikk løs på oppgaven med å rydde opp på Melwood selv. Plukket stein, planerte området og satte istand klubbhuset. Det var nye tider i Liverpool FC.

I seks tiår har Melwood vært Liverpools faste treningsbase, men nå er tiden inne for å samle alle lag i klubben på et treningsområde, selv om Melwood har lagt grunnlaget for seks europacuptriumfer, 14 ligamesterskap og en rekke andre trofeer. 

FLYTTET TRENINGENE TIL MELWOOD: Det var Bill Shankly som sørget for at Melwood ble Liverpools treningsbase.

FLYTTET TRENINGENE TIL MELWOOD: Det var Bill Shankly som sørget for at Melwood ble Liverpools treningsbase.

Blandede følelser

Jürgen Klopp innrømmer at det er med blandede følelser at Liverpool FC nå tar farvel med Melwood, og flytter til anlegget som har fått sponsornavnet AXA Training Centre.

– Jeg har blandede følelser. Virkelig blandede følelser. Jeg er glad for å flytte til Kirkby, men veldig lei meg for å forlate Melwood, om jeg skal være ærlig, sa Liverpool-manageren under sin pressekonferanse fredag.

– Det føles merkelig. Jeg har ikke tenkt skikkelig på det frem til nå, men min personlige assistent har selvsagt flyttet alle sakene mine ut av kontoret mitt allerede, så jeg ser jo at stedet allerede ser annerledes ut. Jeg kommer til å savne Melwood, men slik bør det også være. Melwood har vært veldig bra for oss. Det har vært et viktig sted. Og et viktig sted i livet mitt. Så jeg vil savne Melwood. Men Kirkby vil være flott.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]