I november flytter førstelaget til det nye treningsanlegget i Kirkby

Den opprinnelige planen var at det skulle skje i sommer.

26. okt 2020 kl 08.22 Arild Skjæveland

Liverpool FC har bygd et nytt treningsanlegg i Kirkby, og slår sammen treningsfasilitetene til akademiet og førstelaget.

Det nye feltet kostet 50 millioner pund å bygge, og den opprinnelige planen var at førstelaget skulle forlate Melwood i sommer. Da pandemien kom ble dette utsatt.

Det ble gjort tilpasninger på Melwood for at spillere og støtteapparat kunne holde avstand, og dette må også på plass på det nye treningsfeltet. Historiske Melwood er solgt for 10 millioner pund, og det skal bli bygget boliger på tomten. Liverpool FC har muligheten til å benytte seg av feltet frem til sommeren 2021.

Nå blir det uansett ikke behov for det.

Flytter på seg

I neste måned skal førstelaget etter planen flytte på seg, rapporterer James Pearce i The Athletic. Manager Jürgen Klopp ønsker at det skal skje i landslagspausen som kommer etter at de røde har møtt Manchester City på Etihad Stadium 8. november.

Den neste kampen etter det er hjemme mot Leicester 21. november.

Det var Klopp som står bak planene om å slå sammen treningsanlegget til akademiet og førstelaget. Liverpools førstelag har vært på Melwood siden Bill Shanklys dager. Manageren synes Melwood ble trangt, og ønsket å bringe førstelaget tettere på klubbens talentfulle unge spillere. Klubbens eiere støttet manageren, og byggeprosessen startet i 2018.

Klopp har sammen med spillere som Jordan Henderson og James Milner vært veldig involvert i designet av anlegget. Det inneholder to styrkerom, en stor innendørs idrettshall, svømmebasseng, TV-studio, kantine, og en spesialbygd padelbane. Klopp og Pep Lijnders er ivrige padelspillere, og har hatt en slik bane også på Melwood.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]