– Det vil være noe spesielt når hele klubben blir samlet på samme sted

Barry Lewtas gleder seg til førstelaget flytter til Kirkby.

23. feb 2020 kl 17.20 Arild Skjæveland

Kirkby har vært hjemmet til Liverpools akademi siden 1998. Etter 22 år som adskilt, skal førstelaget flytte til sitt flunkende nye treningsanlegg på samme sted til sommeren.

Det er noe U18-sjef Barry Lewtas gleder seg til - selv om han advarer mot værforholdene.

– Det vil bli fantastisk. Jeg vet ikke om de vil være klare for vinden! Linken er sterk. Måten førstelaget håndterer guttene og flytter inn i den nye bygningen er førsteklasses. Guttene har vært der oppe regelmessig, og støtteapparatet er alltid i kontakt med oss, sier Lewtas i et intervju med Liverpool Echo.

– Nå vil det bli enda litt nærmere, og den sterke forbindelsen som er der kan fortsette. Det vil gjøre det lettere for guttene å dra fra et sted til et annet, og færre taxiturer. Det vil bli veldig spennende å samle hele klubben på ett sted. Jeg tror det vil bli noe veldig spesielt, sier U18-sjefen.

SPILLERUTVIKLING SOM GJELDER: Barry Lewtas har ikke fokus på ligatittel.

SPILLERUTVIKLING SOM GJELDER: Barry Lewtas har ikke fokus på ligatittel.

Førsteprioriteten er å lage førstelagsspillere

Liverpools U18-lag hadde en alle tiders mulighet til å ta initiativet i tittelkampen i Premier League North på lørdag, men ble et par nummer for små og tapte mot 2-4 Manchester City.

Avstanden opp til de lyseblå er nå ni poeng, og de unge røde har to kamper til gode. Men ligamesterskapet er ikke prioriteten for U18-sjefen.

– Dersom vi vinner hver kamp fra nå og til sesongen er over og vinner ligaen vil jeg være glad, og guttene være glade, men det er ikke det vi kommer inn her hver dag for å gjøre. Når vi reflekterer etter sesongen, så kommer det ikke til å være tittelen. Det kommer til å være kveldene på Villa Park og på Anfield. 

– Det er ikke meg avleder. Vi gjør vårt beste i alle kamper, men jobben vår er å få spillere opp til U23-laget. Vi har en veldig tøff jobb med å få guttene fra denne bygningen og over i den nye bygningen der borte. Det er litt av et lag å prøve å spille seg inn på. Jeg er klar på hva prioriteringene våre er, og det er å jobbe hardt i dette været hver morgen. Tittelen er ikke noe jeg vil miste nattesøvnen av. Fortsetter vi å spille fotball på den måten, vil vi vinne langt flere kamper enn vi taper.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]