Liker ikke at folk får se hans «andre side»

Andy Robertson angrer spesielt på episoden med Lionel Messi.

23. feb 2020 kl 12.05 Arild Skjæveland

Det er ikke så mange år siden Andy Robertson sto i kassen på Marks and Spencer i Glasgow. Nå er han en av Europas aller beste venstrebacker, og har vunnet Champions League.

Skotten liker ikke når historien hans om ferden til toppen snakkes om som et eventyr.

– Det at folk sier at det er som et eventyr at jeg forlot Marks & Spencer, hvor mange tusen mennesker jobber ikke i disse supermarkedene? Jeg synes det var litt respektløst, sier han i et intervju med Mail on Sunday.

– Dette er vanlige liv, og folk kan ha veldig gode liv når de jobber der. Hvor mange av dem er ikke på tribunene i helgene, og så skal jeg si «jeg har forlatt dette fryktelige livet og kommet meg videre». Så klart jeg får bedre betalt. Om jeg er lykkeligere når jeg spiller fotball enn om jeg jobber på M&S? Ja selvsagt, men dersom det var livet mitt, ville jeg vært den samme personen som jeg er i dag.

– Jeg blir ikke lykkelig av penger, men siden jeg var tre eller fire år gammel ønsket jeg å bli fotballspiller, og det var drømmen min.

25-åringens oppgave var å stå i kassen.

– Jeg sto i kassen. Jeg var ikke høy nok til å jobbe i hyllene, forteller han.

Liker ikke at folk får se hans «andre side»

TV-kameraene har plukket opp flere små episoder med Robertson de siste sesongene. Liverpool-supportere elsker ham for det, men det har gjort at han har blitt mindre godt likt av andre lags supportere.

I DISKUSJON: Andy Robertson bryr seg ikke om hvem han møter, når det gjelder å ta en diskusjon. Her med Neymar fra forrige sesong.

I DISKUSJON: Andy Robertson bryr seg ikke om hvem han møter, når det gjelder å ta en diskusjon. Her med Neymar fra forrige sesong.

I finalen av VM for klubblag snappet TV-kameraene opp Robertson da han snakket med Sadio Mané på vei til garderoben. Mané var rasende, og hadde akkurat fått gult kort. Han ble fyrt opp av Rafinha. Venstrebacken sier «Sadio, jeg skal ta ham, du trenger ikke bekymre deg». Sju minutter senere taklet han Rafinha så han ble liggende på ryggen.

– Alle vet at Sadio kan ha et temperament i blant. Jeg vet hvordan jeg skal håndtere Sadio. Jeg prøvde å roe ned min egen lagkamerat, for jeg vet hvordan ting av og til kan påvirke Sadio. I den kampen hadde de siktet ham ut. Når han får det gule kortet, er det egentlig ikke noe mer han kan gjøre, så jeg sa noe kort og skarpt til Sadio, som kanskje kan ha hatt en liten effekt, forteller Robertson.

– Han ble aldri involvert i noe i andreomgangen i Doha. Om det var på grunn av meg eller noen andre som snakket med ham i pausen vet jeg ikke. Jeg gjør det beste for laget mitt. At jeg har Sadio på venstresiden er det beste for meg og for laget. 

– Dessverre plukket kameraene og mikrofonene det opp. Jeg ønsker ikke å se ut som en slik spiller, men når det kommer til å forsvare en lagkamerat, vil jeg like å tro at lagkameratene mine forsvarer meg like mye som jeg prøver å forsvare dem. Vi er en familie, og dersom en av dem blir plukket på vil vi støtte dem.

Angrer på episoden med Messi

Spesielt episoden med Lionel Messi, da han løp forbi verdens beste fotballspiller som satt på bakken og dyttet ham ned igjen, er en ting han angrer på.

– Når jeg ser tilbake på ting, så angrer jeg egentlig ikke på noe, for det føles som erfaring gjør deg til den du er. Men jeg ser tilbake på det øyeblikket med Messi som en ting jeg angrer på. Jeg liker ikke å se det. Da jeg så det etterpå var jeg skuffet, sier han.

MED MESSI: Andy Robertson dyttet Lionel Messi ned igjen i gresset og løp videre tilbake i angrep.

MED MESSI: Andy Robertson dyttet Lionel Messi ned igjen i gresset og løp videre tilbake i angrep.

– Vi hadde en innstilling den dagen om at ingenting skulle komme i veien for oss for å nå den finalen. Vi skapte den stemningen i stadion, og jeg og Fabinho løp etter ham, beina hektet seg sammen og vi var på bakken. Å gjøre det med den beste fotballspilleren som noen gang har spilt… Jeg har bare respekt for ham og Barcelona, men innstillingen vår var at vi lå under 3-0, trengte et mirakel og noe spesielt, og dersom det stoppet verdens beste spiller fra å spille på sitt beste…

– Men jeg angrer på det, det er ikke slik jeg er som person.

Liverpool - West Ham spilles mandag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]