Trent skrev hilsen på matchballen til Diogo Jota

Da Diogo Jota gjorde hat-trick i 5-0 seieren over Atalanta, fikk han selvsagt med seg matchballen hjem, signert av alle hans lagkamerater. Der sto det også en spesiell hilsen fra Trent Alexander-Arnold.

7. nov 2020 kl 18.31 Einar Kvande

Det er velinformerte Paul Joyce i The Times som avslører at lagkamerat Trent Alexander-Arnold skrev en spesiell hilsen til Jota på matchballen.

«Gratulerer, det første av mange», skriblet scouseren på ballen til portugiseren, og siktet selvfølgelig til hat-tricket.

Mannen som Liverpool hentet fra Wolverhampton for 41 millioner pund i september har gjort sju mål på ti kamper for sin nye klubb, og har gitt manager Jürgen Klopp et dilemma når han skal komponere angrepet til kampen mot Manchester City søndag.

– Han fyrer på alle sylindere når han spiller, har assistentmanager Pepjin Lijnders sagt om Jota.

Speidet på Jota i fire år

Joyce avslører at Liverpools speidere ble oppmerksomme på Jota allerede da han var i Porto og så i Wolves, mellom 2016 og 2018, da han var lånt ut fra Atletico Madrid. Da Jota skrev under en permanent avtale med Wolves bestemte Liverpools stab seg for å fortsette å følge utviklingen hans. Tidlig i 2020 ble Klopp presentert med et sammendrag av Jotas evner, og han ble satt på en liste med fire potensielle forsterkninger til Liverpool-angrepet. De tre andre navnene var RB Leipzigs Timo Werner, Watfords Ismaila Sarr og Gents Jonathan David. 

Denne listen på fire ble etter hvert kuttet ned til to, da den 20 år gamle canadieren David ønsket å spille hver uke og skrev under for Lille, mens Werner skrev under for Chelsea i juni. Da sto Liverpool igjen med Jota og Sarr. Watford krevde 40 millioner pund for sistnevnte, men ville ha halvparten av pengene med en gang. De ønsket også prosenter av et videresalg av senegaleseren.

Da Wolves forhørte seg om Rhian Brewster og Neco Williams, benyttet Liverpool sjansen til å diskutere Jota. Det endte med at Liverpool solgte den nederlandske forsvareren Ki-Jana Hoever til Wolves, og Liverpool benyttet disse forhandlingene til å sikre seg Jota.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]