– Det var vanskelig til å begynne med, men de unge stopperne har gjort det bra

Mohamed Salah prater om hvordan Liverpool har håndtert savnet av Virgil van Dijk.

7. nov 2020 kl 16.51 Einar Kvande

Mohamed Salah innrømmer at det har vært en vanskelig prosess for Liverpool-spillerne å omstille seg til livet uten Virgil van Dijk. Nederlenderen spilte hver eneste ligakamp i to sesonger på rad, før han ble påført en alvorlig kneskade av Everton-keeper Jordan Pickford den 17. oktober. Mannen som kostet Liverpool 75 millioner pund har vært gjennom en vellykket korsbåndoperasjon, men kommer trolig ikke i spill igjen denne sesongen.

Liverpool har likevel klart å vinne alle de fem kampene de har spilt uten Van Dijk.

– Situasjonen var vanskelig til å begynne med, sier Salah til beIN SPORTS. 

– Ikke minst siden han hadde spilt alle kampene siden han kom til klubben for tre år siden, og forsvaret var bygd opp rundt ham.

– Vi måtte bare forsøke å håndtere hans fravær. Heldigvis har de unge spillerne spilt med selvtillit. Det har vi sett de siste kampene.

– Fabinho ble flyttet ned i forsvarsrekka, men ble skadet, og de unge spillerne har gjort det bra etter det, med hjelp fra mer erfarne spillere, som har oppmuntret dem.

En positiv reaksjon

Etter 7-2 tapet for Aston Villa på Villa Park har Liverpool plukket sju poeng av ni mulige, og lå foran denne serierunden på toppen av Premier League-tabellen.

– Jeg tror vi er i stand til å stå på egne bein igjen. Etter tapet for Villa har vi spilt uavgjort i en kamp og så vunnet fire eller fem andre kamper. Det har ikke vært lett, spesielt med Virgils skade, men heldigvis har vi klart å komme tilbake til normalen og vinne alle kampene.

– Vi har til slutt akseptert det som hendte. Et tap er et tap, uansett hvor mange mål du slipper inn, men det var vanskelig for oss å tape 7-2 som regjerende mestere i England og som vinnere av Champions League for to år siden. 

– Etter noe slikt har du to muligheter. Du kan enten sette deg ned og sture over det som skjedde, eller du kan se fremover og skape en positiv reaksjon. Vi valgte å gjøre det siste.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]