Klopp frykter at koronaviruset skal knuse Liverpools tittelhåp

Jürgen Klopp liker slett ikke at han må frigi spillere til landskamper midt under en pandemi.

8. nov 2020 kl 11.34 Einar Kvande

Jürgen Klopp kritiserer FIFA for å ikke gjøre mer for å beskytte spillere på landslagsoppdrag mot Covid-19.

Klopp er svært misfornøyd med at noen fotballforbund ignorerer Liverpools henvendelser, når Anfield-klubben har bedt dem legge frem sine planer for å holde spillerne trygge og friske mens de representerer sine land.

Liverpool-manageren er så forbannet over dette at han vurderer å nekte spillere utreise dersom fotballforbundene deres ikke deler sine Covid-planer med klubben.

Klopp er klar over at det i så fall vil være brudd på FIFA sitt regelverk, men med koronaviruset ute av kontroll i mange deler av verden, innrømmer tyskeren at han er svært bekymret for sikkerheten til sine stjerner. Han frykter at en del fotballforbund ikke er like nøye med sine koronatiltak som Liverpool er.

– For oss føles det tryggere når vi alle er sammen på vårt eget treningsfelt. Vi har hatt noen tilfeller av korona i troppen. Ikke mange, men noen. Men det er en stund siden sist nå, noe som er bra. Men det kan skje i disse tider. Jeg føler problemet er når de reiser på landskamper, for da har vi ingen kontroll over hva som skjer.

– Vi har forsøkt å finne ut hva tiltakene til de ulike fotballforbundene er, men det er opp til hvert enkelt fotballforbund å svare på dette. De må ikke svare, og FIFA har så langt ikke involvert seg i dette.

– Det ville ha vært til stor hjelp om vi kunne ha nektet å sende en spiller dersom vi ikke får noe svar på dette fra hans fotballforbund. Da er jeg sikker på at vi ville ha fått svar fra alle sammen, og du ville vite hvilke koronatiltak de hadde, og om tiltakene er tilstrekkelige. For noen fotballforbund har vi ikke anelse hvilke tiltak de har, og vi kan gjøre fint lite med det.

Bekymret for Mané, som skal til Senegal og Guinea-Bissau

Mirror forstår det slik at Klopp er mest bekymret for Sadio Mané, som skal reise til Afrika for å spille to kamper mot Guinea-Bissau. Koronaviruset herjer i Guinea-Bissau på den afrikanske vestkysten, og britiske myndigheter fraråder sine borgere å reise dit dersom det ikke er helt nødvendig.

Liverpool betaler for privatfly for flere av spillerne, for å få de tilbake så raskt og sikkert som mulig etter landskampene.

– Jeg er ikke bare bekymret for koronaviruset, men også for at spillerne nå spiller tre landskamper på ni dager, noe som er ekstremt. Dere skulle ha sett planene vi har for å få spillerne våre hjem igjen. Det er mange klubber som må betale for dette selv, for ingen andre tar asnvar. Så dette er slett ikke favorittårstiden min.

Roberto Firmino og Alisson skal fly til Sør-Amerika for å spille VM-kvalifiseringskamper mot Venezuela og Uruguay. Liverpool kommer trolig til å samarbeide med Manchester City for å fly spillerne hjem igjen, da City-duoen Ederson og Gabriel Jesus også er i Brasil-troppen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]