Premier League-klubbene diskuterer fremtiden til den kontroversielle pay-per-view-ordningen

Fremtiden til den kontroversielle betalingstjenesten skal diskuteres på et møte i dag.

5. nov 2020 kl 14.02 Mari

Liverpool FC skal være involvert i samtaler vedrørende Premier Leagues kontroversielle pay-per-view-prosjekt sammen med de resterende 19 klubbene i dag.

Supportere har rast mot tilbudet hvor de må betale £14.95 for å se kampene som vanligvis ikke blir TV-sendt på balløya – altså de kampene som vanligvis ville blitt sparket i gang klokken 16.00 norsk tid på lørdager. Med kamper spilt for tomme tribuner har ikke supporterne mulighet til å se kampen i det hele tatt, med mindre de betaler £14.95. Britene betaler allerede en høy pris til to forskjellige kringkastere for å kunne følge favorittlaget på tv-skjermen.

Protestaksjoner mot ordningen har foregått over hele landet. I stedet for å betale engangsbeløpet, ble supportere oppmuntret til å donere til lokale foodbanks. Det kan man trygt si de gjorde. Liverpool-supportere samlet for eksempel inn over £100 000 til foodbanks før kampen mot Sheffield United i oktober.

Noen klubber er misfornøyde med ordningen som de har kalt en PR-katastrofe, i følge Liverpool Echo.

Muligheter for å droppe tilbudet er et av alternativene som skal diskuteres på Premier Leagues aksjonærmøte i dag, men det mer sannsynlige scenarioet er at prisen blir redusert til £9.95 per kamp. Premier League skal ta resultatet fra møtet videre til Sky Sports og BT Sport for å bli enige om hva de skal gjøre fremover.

England går i dag, 5. november, inn i en fire uker lang lockdown-periode. Ved forrige lockdown ble flere Premier League-kamper tilgjengelig på de vanlige tv-kanalene.

I følge The Telegraph har kringkasterne insistert på at PPV og prisen for å kunne se de ekstra kampene, ikke var deres forslag. Hovedinntekten fra kampene skal gå til klubbene.

En som har snakket høyt ut mot PPV er Newcastle-eier Mike Ashley.

– Å kreve £14.95 for å se én fotballkamp i dagens klima er helt uakseptabelt. Supportere har høylytt tatt avstand fra tilbudet og nå må Premier League ta ansvar. Hvorfor ikke gjøre det mer tilgjengelig og ta £4.95 per kamp frem til jul?

Enn så lenge er den kommende helgen den siste med planlagte PPV-kamper. Liverpools kamp mot Manchester City er ikke PPV. Premier League får så et lite tenkerom under landslagspausen før de kommer tilbake med en avgjørelse på fremtiden til den kontroversielle betalingstjenesten. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]