Tirsdag er det Premier League-møte, med pay-per-view øverst på agendaen

Premier League-klubbene har nytt møte i dag.

27. okt 2020 kl 10.30 Arild Skjæveland

Tirsdag skal Premier League-klubbene i nytt møte, og ta stilling til om de skal fortsette med pay-per-view-løsningen de innførte denne måneden.

Under Project Restart og i den første måneden av årets sesong ble samtlige kamper sendt på gratis på åpne kanaler i England, før det ble innført en veldig lite populær løsning med pay-per-view, der supporterne kan betale £14,95 per kamp, av kampene som egentlig ikke skulle gått på TV.

For Liverpools del har det blitt sendt én slik kamp så langt. Det var lørdagens oppgjør mot Sheffield United, som ble boikottet av store deler av supporterne. Røde valgte heller å gi pengene til foodbanks, som fikk inn over 100.000 pund.

Totalt skal det ha kommet inn 300.000 pund til lignende formål fra de ulike supportergruppene i landet.

Ny runde

Det er ikke bare Liverpool-supportere som har vært negative til løsningen. Leicester City var eneste klubb som stemte imot da forslaget først var oppe, og nå skal det diskuteres på ny.

Mike Ashley i Newcastle United gikk mandag ut og foreslo at prisen kunne settes ned til fem pund. Gary Neville i Sky Sports har vært veldig åpen om sin motstand til opplegget, og ber klubbene kutte ut pay-per-view-modellen.

The Times rapporterer at et forslag er å sette ned prisen til under 10 pund, etter motstanden fra supporterne. Forslaget skal diskuteres på tirsdagens Premier League-møte.

Ifølge avisen skal langt under tusen (!) mennesker ha kjøpt tilgang til en av Premier League-kampene som har vært på pay-per-view. Premier League har ikke gått ut med hvor mange som har kjøpt tilgang til de ulike kampene.

Norske TV-seere får se alle kampene gjennom TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]