Fans raser mot grådighet fra Premier League:Boikottet betal-tv - donerte penger til foodbanks i stedet

Fans og tv-selskaper raser mot pay-per-view-ordningen som boikottes over hele landet.

25. okt 2020 kl 13.46 Jens Bessesen

Liverpoolsupportere tok del i nasjonal boikott og droppet å betale ekstra for å se kampen mot Sheffield United. I stedet ble det samlet inn 81.000 pund til å hjelpe de som trenger det mest.

En rekke supportergrupper i England er rasende på klubbenes beslutningen om å kreve 14,95 pund for å se kamper som ikke blir satt opp på tv. Pay-per-view-løsningen fungerer ved at fans må kjøpe «billett» hos tv-leverandøren for å kunne se kampene.

Supportere for en rekke lag har valgt å boikotte ordningen, og i stedet har de donert 14,95 pund til foodbanks, som bidrar med hjelp til de som trenger det mest i de svært krevende koronatidene England opplever for tiden.

Grådige Premier League

Mirror skriver at Premier League-klubbenes beslutning om å innføre pay-per-view har blitt møtt med raseri fra en rekke hold, som opplever det som grådig. Enkeltsummene må man nemlig betale på toppen av den månedlige summen for tv-abonnement.

Liverpools supportergruppering Spirit of Shankly fulgte lørdag eksempelet fra mange andre supportere, og ifølge Mirror ble det samlet inn over 81.000 pund til foodbanks - nesten en million norske kroner. Pengene ble samlet inn fra folk som nektet å gå med på betalingsordningen Premier League har innført. 

– Ikke bli med på denne profitteringen. Boikott. Det er en humanitær krise i landet vårt som bare kommer til å bli verre, var den klare meldingen fra Spirit of Shankly.

Tv-selskapene raser - vil fjerne ordningen

Mirror skriver søndag at tv-selskapene Sky Sports og BT Sports har fått med seg reaksjonen til fansen, og selv vil de gjerne se at pay-per-view-løsningen skrotes med det samme. De legger nå press på Premier League. 

De to tv-selskapene opplever at ordningen går ut over deres rykte, selv om de ikke ønsket å ta den i bruk i det hele tatt. Ordningen skal ha blitt vedtatt med støtte fra så nær som alle klubbene i Premier League.

Ifølge Mirror tjener tv-selskapene heller ikke penger på ordningen fordi den blir boikottet av så mange supportere.

– Sky er ikke fornøyd med å være involvert i pay-per-view-kamper. Vi har aldri syntes at det var en god idé, sier en Sky-kilde til avisen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]