Jürgen Klopp vil neppe få viljen sinDe mindre klubbene vil beholde tre bytter

Det er en sak Liverpools manager virkelig brenner for.

9. nov 2020 kl 17.07 Arild Skjæveland

De siste ukene har vi sett en svært engasjert Jürgen Klopp snakke på pressekonferanser og til reportere etter kamper. Det er temaet om tre eller fem innbyttere som virkelig får tyskeren i gang.

Som eneste av de europeiske toppligaene, har Premier League besluttet å gå tilbake til tre innbyttere foran denne sesongen. Serie A, La Liga, Ligue 1 og Bundesliga har alle valgt å videreføre ordningen, slik IFAB åpnet for foran det som kom til å bli en helt annerledes sesong. Også i Champions League og Europa League har en muligheten til å gjøre fem bytter.

Det var før sommerens restart at muligheten til lovendringen kom, for å beskytte spillerne og unngå muskelskader som kommer når kampene kommer tett. Denne sesongen har kampene kommet like tett, men uten at det kan gjøres flere endringer enn tre i Premier League.

Klopp, Pep Guardiola, Ole Gunnar Solskjær, David Moyes og flere andre managere har snakket mye om det de siste ukene, og Liverpools manager ønsker å få det tilbake på agendaen på Premier League-møtet for en «omkamp» om avgjørelsen. Etter søndagens storkamp på Etihad Stadium, var det dette samtalen mellom Guardiola og Klopp handlet om.

– Vi snakket ikke om resultatet. Vi snakket om hvordan vi må kjempe igjen og igjen for fem innbytter, fortalte Guardiola ifølge Daily Mail.

Ikke støtte hos de mindre klubbene

Argumentet imot, er at det vil gagne de større klubbene som har bredere stall og mer kvalitet på benken. Det er også disse klubbene som spiller i Europa, og har den verste kampbelastningen.

Ifølge Daily Mail, vil en neppe komme noen vei med en ny avstemming om fem bytter. Til tross for at det har vært mange flere skader så langt denne sesongen, sammenlignet med forrige sesong, ser de mindre klubbene på det som en fordel for storlagene, skriver Sami Mokbel.

Det er fortsatt en stor motstand mot å øke til fem bytter fra de mindre klubbene, og en må som kjent ha 14 av 20 stemmer for å få gjennom en regelendring i Premier League.

Så langt har det heller ikke vært oppe for diskusjon på Premier League-møtene. Det vil også være problematisk at en slik endring kommer når en sesong allerede er i gang – siden det har vært oppe i forkant.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]