Manageren har allerede hintet om hvilke spillere vi kan se i midtforsvaret denne sesongen

Klopp snakket før West Ham-kampen.

11. nov 2020 kl 23.31 Arild Skjæveland

Da Liverpool møtte et formsterkt West Ham på Anfield i slutten av oktober, var det klart at Fabinho og Joel Matip begge var skadet. Jürgen Klopp endte opp med å gi Nathaniel Phillips sin Premier League-debut ved siden av Joe Gomez i midtforsvaret.

Nå vil Fabinho forhåpentligvis være tilbake etter landslagspausen etter strekken han pådro seg mot Midtjylland, og som har gjort at han har mistet de tre siste kampene. Samtidig er Matip tilbake, og spilte 90 minutter mot Manchester City i helgen.

Onsdag kom den opprørende nyheten om at Joe Gomez har skadet kneet på landslagstrening. Mye tyder på at det kan være alvorlig, og at 23-åringen kan være ute i lang tid.

Trakk frem Mascherano

Allerede for to uker siden snakket Klopp om alternativene sine. Klopp vil ha Rhys Williams som et stopperalternativ i de tre gjenværende Champions League-kampene, mens spillere som Nat Phillips, Billy Koumetio og Sepp van den Berg kan spille i Premier League.

Klopp hintet før West Ham-kampen om at han også hadde helt andre alternativer.

– Vi har så klart fortsatt andre alternativer. Som Hendo, Gini, James og Robbo. De kan også spille midtstopper. De er ikke mindre enn Mascherano for eksempel, og han gjorde det ganske bra i den posisjonen, sa Klopp på pressekonferansen

Mascherano ble omskolert fra defensiv midtbanespiller til en veldig god midtstopper etter overgangen fra Liverpool til Barcelona. Han var kun 174 centimeter høy, men hadde likevel stor suksess i den posisjonen over flere sesonger.

Henderson spilte midtstopper i VM for klubblag i fjor vinter, mens Gini Wijnaldum gjorde det i en bortekamp mot Brighton i 2017. James Milner har blitt brukt i de fleste posisjoner – men midtstopper har han så langt ikke spilt. Det har heller ikke Robertson gjort.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]