Liverpool og United vurderte å spleise på privatfly for å hente spillere hjem

Rivalene vurderte å samarbeide for å få spillere hjem så fort som mulig.

11. nov 2020 kl 10.23 Jens Bessesen

Da Manchester United måtte spille tidligkamp mot Everton på lørdag etter å ha spilt Champions League i Istanbul onsdag kveld, valgte Ole Gunnar Solskjær å gå hardt ut mot de som har satt opp terminlisten.

Søndag ga Jürgen Klopp sin fulle støtte til nordmannen. Klopp pekte på at også Liverpool ble offer for en hard terminliste, da de møtte Everton på Goodison Park til tidligkamp kun et par små dager etter at landslagsspillere var tilbake på Melwood.

Vurderte å spleise

The Athletic avslører at Liverpool og Manchester United vurderte å spleise på privatfly for å få sine spillere hjem raskere i landslagspausen i oktober. Planen kunne ha fått enkelte spillere tilbake 12 timer før planlagt. Liverpool har tidligere gjort det samme med Manchester City, ifølge The Athletic.

Men planen ble skrotet av koronahensyn etter at både Naby Keita og Xherdan Shaqiri avla positive tester. Liverpool har vane for å bruke privatfly for å hente hjem noen av spillerne som er på landslagssamling.

Det brutale kampprogrammet har ført til skader hos begge lag, senest i form av Trent Alexander-Arnold og Luke Shaw. Antall muskelskader har økt kraftig denne Premier League-sesongen, og det er ingen tvil om at tidlige avspark få dager etter forrige kamp er dårlig for restitusjonen. 

– Jeg ser behovene til tv-selskapene, men Premier League må tenke på spillerne også, sa Jürgen Klopp om utfordringen. Han kalte tidligkampene på lørdag for en «killer» med tanke på spillernes helse. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]