Solskjær byttet ut favorittlaget– Det gjør vondt å se på

For Ole Gunnar Solskjær er det tøft å se hans gamle favorittlag vinne ligaen, samtidig mener han at United ikke er så langt bak Liverpool.

26. jun 2020 kl 17.24 Øystein Tronstad

– Når du ser et annet lag løfte trofeet, gjør det vondt. Alle i United ønsker å vinne og det er vår utfordring framover, sa Solskjær som møtte pressen i forbindelse med at hans Manchester United skal ut i kvartfinale mot Norwich i FA-cupen i morgen.

– Alle lag som vinner Premier League fortjener det, og de fortjener heder. Det er en vanskelig liga å vinne, så bra jobbet av Jürgen og spillerne hans.

Gårsdagens Chelsea-triumf, som sikret ligatittelen for Liverpool, gjør også at Manchester United med sine 49 poeng er seks poeng bak Chelsea som har 4.-plassen. Opp til Liverpool er det 37 poeng men Solskjær mener at United egentlig ikke er så langt bak.

– Jeg synes ikke at det er riktig å snakke om hvor langt bak vi er. Vi må gjøre det bedre, vi må komme oss inn i Champions League og begynne å kjempe om titler. Stabiliteten de har vist, det er vår utfordring. På vårt beste er vi veldig gode, og vi må kunne være det hver dag og levere gode prestasjoner igjen og igjen.

47-åringen var faktisk Liverpool-supporter da han vokste opp. Etter en utrolig målstatistikk i Molde, ble han hentet til Manchester av Ferguson sommeren 1996. Da han debuterte for United var Solskjær fortsatt medlem av Liverpools norske supporterklubb.

BABYFACE: Solskjær var en del av Drillos gyldne generasjon, her mot Paolo Maldini i VM 1998.

BABYFACE: Solskjær var en del av Drillos gyldne generasjon, her mot Paolo Maldini i VM 1998.

– Den tittelrekken vi vant under Sir Alex, den tror jeg ikke det blir lett for noen å kopiere. Han var en mester i å holde laget på toppen. For vår del handler det om å ikke å la det gå for eksempel 26 år til vi vinner tittelen igjen. Og vi skal gjøre alt vi kan for å klare det, sier Solskjær som skal ha hatt Kenny Dalglish, John Barnes og Peter Beardsley som sine favorittspillere da han var ung.

Da han for noen år siden ble intervjuet av TV 2s Truls Svendsen om sin fortid, svarte Solskjær at han holdt med Liverpool før han skjønte hva det dreide seg om.

– Du lærer så lenge du lever. Du skjønner hvor feil du tok da du var ung, den dagen du tok på deg Manchester United-trøye og spilte mot Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]