Se pressekonferansen her:– Vi kommer ikke til å stoppe her

Det er ikke usannsynlig at en søvnløs Klopp møter pressen for å diskutere ligatittelen.

26. jun 2020 kl 13.49 Jens Hapnes Rege

Følelsen

– Jeg er glad, veldig glad, og lettet. I går var jeg overveldet, men det er åpenbart et veldig godt øyeblikk i livet mitt. Det er en stor prestasjon, en utrolig reise for å komme her, og jeg er så glad for guttene.

Paisley, Shankly og Klopp

– Spillerne måtte skrive sin egen historie. Folk er positive til manageren når man blir mestre, og folket vet hvor mye dette betyr for oss. Det hadde ikke vært mulig uten de andre trenerne. 

– Jeg ringte familien min ti sekunder før sluttsignalet. Jeg sa til dem at jeg elsket de, de sa at de elsket meg, så la jeg mobilen på bordet og sa at de skulle høre. Det var et veldig fint øyeblikk.

Tvil

– Jeg har ikke tvilt, men vi vet at de andre lagene er veldig gode. Man må være heldige i noen øyeblikker, man kan aldri være sikker på at det kommer til å skje, men jeg tvilte aldri.

– Jeg visste at vi ville bli et bra fotballag, men andre lag er også gode. Vi var gode for fire år siden, vi var veldig gode for tre år siden, vi var utrolig gode forrige år og så knuste vi rekordene så langt. Det er eksepsjonelt. 

Potensiell statue

– Vi må ikke sammenligne meg med disse ikoniske figurene. Jeg vet ikke hvor lenge Shankly var her, men det han gjorde da klubben var i andre divisjon. Alt Bob Paisley vant. Det kan ikke sammenlignes. Jeg prøver å gjøre jobben min, elsker byen, elsker jobben, men det er ikke nødvendig med sammenligninger. 

Hva er det neste?

– De siste 13 månedene var ganske spesielle for oss, det er sant. Jeg har ikke opplevd dette før, og jeg kunne ikke vært mer takknemlig for å være en del av det. Vi vil ikke stoppe. Vi vil forbli fokuserte. Vi ser muligheter. Men at vi ikke vil stoppe betyr ikke at vi vinner alt, fordi de andre lagene er gode. 

– Jeg kan ikke love at vi vinner noe, men jeg kan love at vi gjør alt for å vinne. Vi blir presset av supporterne, og har den beste atmosfæren i fotballen hver andre uke. Vi må bruke historien, og sørge for at vi fortsatt er gode. 

Spillernes mentalitet

– Vi har mange veldig, veldig gode spillere, men det har mange andre lag også. Stabiliteten kommer i kombinasjon med karakter, personlighet, holdninger - det gjør denne gruppen så spesiell. De er fortsatt ydmyke, og så lenge vi forblir ydmyke har vi gode muligheter i fremtiden også. 

Betydningen for Liverpool

– Jeg kjenner en del folk i Liverpool, og de sier akkurat hvor mye det betyr for de. Det er gigantisk. På denne tiden kunne alle byer i verden trenge et løft. 

Øyeblikket ligaen var vunnet

– Jeg hadde en liten tanke om det den siste helgen før lockdown, da vi slo Bournemouth og Manchester City mistet poeng. Så hadde vi tre og en halv måneder i lockdown, og det var veldig vanskelig. 

Endringen fra forrige sesong

– Vi gjorde ikke mer enn forrige sesong, men vi gjorde det igjen. Det hjalp å vinne Champions League på slutten, vi forlot sesongen med enn Champions League-seier. Det hjalp på selvtilliten. 

Gjentakelse

– Vi skal prøve å ikke stoppe, vi skal prøve å bli bedre, vi skal prøve å gjøre spesielle ting. I dag snakker vi om det, i morgen trener vi og så ser vi frem mot City-kampen. Det er et fint øyeblikk, men vi har syv kamper igjen, og vil spille vår beste fotball i de kampene. 

– Jeg er ingenting uten kollegaene mine, og er enda mindre uten spillerne. Jo mer folk drømmer, jo viktigere og sterkere blir det. Vi kommer ikke til å stoppe her. Vi må vise det på banen. 

– Guttene er i en god alder, har mer erfaring, er mer selvsikre, og det bør vi bruke så lenge vi kan. Den harde kampen starter for oss allerede nå. Seks av de siste syv kampene på 18 dager eller noe sånn. 

Samlet feiring

– Vi bestemte oss for det etter Crystal Palace-kampen. Vi tenkte at det var den eneste muligheten for oss for å se kampen sammen på hotellet. Ingen andre var der inne, det var bare oss som har blitt testet to ganger i uken i fem uker. Vi grillet og så kampen.

Rekorder

– Å få så mange poeng høres fint ut for meg. Vi må gjøre mye endringer, og må være heldige med skader. Alle lagene vi spiller mot kjemper for Europa eller for å overleve. Det blir vanskelig. 

Elsker byen

– Jeg føler meg veldig nære denne byen, selv om jeg ikke kan gå i byen. Fra den første dagen har det klikket bra med folket. Jeg følte umiddelbart at folket ønsket å gi oss tid. Jeg elsker hvordan de ser livet, hvordan de ønsker å være annerledes. 

– Jeg elsker scouser-sjelen. Jeg kjenner mange scousere og de er veldig, veldig gode folk. Vi er veldig nære og det er bra. Hvis jeg ikke likte folkene her hadde jeg ikke vært her så lenge. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]